Educació

SITGES

L'Escola Agnès de Sitges, en mòduls prefabricats des de 2005, tindrà nou edifici el curs 2020-2021

query_builder   27 juliol 2018 14:14

event_note Nota de premsa

L'Escola Agnès de Sitges, en mòduls prefabricats des de 2005, tindrà nou edifici el curs 2020-2021


  • Aquest matí el conseller d’Ensenyament ha signat amb l’alcalde de Sitges un conveni per a la construcció de l’edifici que allotjarà el centre educatiu

 

  • Bargalló també ha visitat prèviament l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i, a Sitges, l’Escola Agnès i l’Escola Esteve Barrachina

 

 
Ajuntament Sitges
El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí els municipis de Sant Pere de Ribes i Sitges. A Sitges el conseller d’Ensenyament ha signat un conveni de col·laboració amb l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, per a la construcció de l’edifici que allotjarà l’Escola Agnès. Es preveu que les obres de l’edifici comencin a finals d’aquest 2018. Bargalló, acompanyat del batlle i del regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, ha visitat els mòduls prefabricats on es troba el centre actualment i l’escola Esteve Barrachina, on s’ha entrevistat amb els equips directius i ha conegut de ben a prop les instal·lacions.
 
L’acord signat entre el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Sitges preveu que el nou edifici estigui en marxa de cara al curs 2020-2021. El cost de la construcció és de 4,4 milions d’euros, dels quals la Generalitat n’aportarà 2,4 milions, corresponents al 55% de l’import total de l’obra, mentre que l’Ajuntament en pagarà la quantitat de 1,9 milions, que suposa el 45%.  Les obres les realitzarà Infraestructures.cat. 
 
visita escola
El conveni serà vigent fins al 31 de juliol de 2020, data en què es preveu que totes les actuacions estiguin finalitzades. La Generalitat licitarà properament les obres per construir l’escola pública. Si els terminis es compleixen, a finals d’any es podran començar les obres del nou equipament educatiu que posarà fi a la provisionalitat dels mòduls prefabricats. Els treballs duraran aproximadament un any.
 
L’Escola Agnès de Sitges va començar a funcionar el 2005 en mòduls prefabricats i actualment el centre acull al voltant de 200 alumnes. El nou edifici serà d’una línia i s’ubicarà al barri de Quint Mar, en una parcel·la que supera els 7.000 m². El projecte preveu un disseny de la planta de l’edifici en forma de quatre: en la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, on també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo, on s’hi inclourà la pista esportiva. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes.
 
St pere
Vista a Sant Pere de Ribes
 
La visita de Bargalló ha començat a les 10h del matí a Sant Pere de Ribes, on ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de la localitat i, seguidament, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, per abordar les diferents qüestions educatives del municipi. Posteriorment, l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, s'ha incorporat a la reunió, on s'ha parlat de l'Institut Montgròs, al qual hi ha escolaritzats alumnes d'aquesta localitat.
 
El conseller Bargalló ha anunciat que a partir de setembre, el Departament i els dos ajuntaments, Sant Pere de Ribes i Olivella, estudiaran les projeccions demogràfiques del territori per planificar si cal construir algun nou equipament i per parlar dels plans educatius d’entorn (PEE) d’aquests municipis.
 
27 de juliol de 2018
 

2  

Imatges

Ajuntament de Sitges

Ajuntament de Sitges 16

Visita Escola Agnès

Visita Escola Agnès 193

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia