President

El president i el conseller parlant amb mestres de l'escola

El president Torra destaca el "compromís del Govern amb les escoles, els mestres i els alumnes"

query_builder   15 setembre 2018 18:18

event_note Nota de premsa

El president Torra destaca el "compromís del Govern amb les escoles, els mestres i els alumnes"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Ensenyament,  ha inaugurat l'escola Guerau de Peguera de Torrelles de Foix
  • El Govern posarà en marxa el projecte de Pla Educatiu d’Entorn
  • Quim Torra també ha inaugurat aquest matí el nou Ajuntament de Llorenç del Penedès
El president i el conseller parlant amb mestres de l'escola. Autor: Rubén Moreno
El president i el conseller parlant amb mestres de l'escola. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha subratllat avui durant la inauguració de la nova escola de Torrelles de Foix “el compromís del Govern amb el més important que tenim, que són els mestres i els nostres joves, els nostres alumnes”. Quim Torra ha recordat que aquest és el tercer centre educatiu que visita aquesta setmana, acompanyat del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.
 
En aquest context, i davant dels mestres i nombrosos pares i alumnes del centre, el cap de l’Executiu ha afirmat que “fem aquestes escoles perquè mirem mes enllà i perquè volem créixer i que els nostres infants tinguin totes les oportunitat per tirar endavant amb la seva vida, en llibertat, amb els projectes que escollin lliurement”.
 
Durant la inauguració de l’escola, que porta el nom de Guerau de Peguera, el cap de l’Executiu ha posat en relleu que Catalunya “és un país que sap d’on ve i que sap a on va; un país que és conscient de la seva història” i ha afegit que “ara que  tenim per davant l’alba de l’horitzó de la llibertat és important que ens arrelem a la nostra historia, que és d’on surt la força d’aquest país que no s’atura i que vol tirar endavant”.
 
En l’acte també ha intervingut el conseller Bargalló, qui ha assenyalat que el volum de l'escola l'hem de mesurar pel seu projecte educatiu” i ha posat en valor que la de Torrelles de Foix sigui “una escola innovadora, encara que no ho vagi anunciant, perquè l'important de la innovació és la millora de l'escola".
 
Durant la seva intervenció, el conseller ha anunciat un projecte de Pla Educatiu d'Entorn i ha emplaçat totes les parts implicades (centres educatius, entitats i ajuntament, que l'haurà de liderar) a treballar per a fer-lo possible.
 
 
L’Escola Guerau de Peguera
 
L’Escola Guerau de Peguera, que ofereix educació infantil i primària, és un centre d’una línia i en l’actual curs 2018-2019 té 146 alumnes en 9 grups, 3 d’infantil i 6 de primària. Compta amb una plantilla de 16 docents. El centre es trobava anteriorment en espais municipals i dos mòduls prefabricats.
 
La nova escola disposa d’una superfície de 2.508 m2, distribuïts en quatre volums. Té un edifici principal que consta de planta baixa i planta pis. La zona exterior alberga una pista poliesportiva, zona de jocs de primària i una zona de jocs infantil condicionada, i amb tots els elements de seguretat.
 
Abans d’inaugurar l’escola, el cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Torrelles de Foix, on ha estat rebut per l’alcalde, Sergi Vallès, i els regidors, i ha signat el llibre d’honor.
 

Nou Ajuntament de Llorenç del Penedès
 
Aquest mateix matí, abans de Torrelles de Foix, el cap del Govern també ha inaugurat la nova seu de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès. El president ha descobert una placa commemorativa i, acompanyat de l’alcalde, Jordi Marlès, ha fet un recorregut per les noves instal·lacions que ha finalitzat a la sala de plens, on ha signat el llibre d’honor.
 
Durant la seva intervenció en l’acte, el president ha dit que “els ajuntaments són les institucions més properes a la gent, un espai perquè la ciutadania participi, s’involucri i decideixi”. “El poder del poble es poder decidir el seu destí lliurement”, ha reblat.
 
En aquest context, el cap del Govern ha assenyalat que “tenim per endavant uns dies intensos, de record i de memòria” i, en relació a la commemoració de l’1 d’octubre, ha assegurat que “no ha de ser només un acte per reivindicar-nos com els que vam anar a resistir i defensar el nostre vot, que vam aguantar els cops de porra de la policia”, perquè “és un dia de victòria, d’esperança, un dia que marca el futur d’aquest país i l’hem de veure sempre cap endavant”.
 
El nou Ajuntament de Llorenç del Penedès és un edifici de tres plantes i 1.500 m2 de superfície. La planta baixa acull els serveis administratius i els despatxos, així com el Punt d’Informació Juvenil i la biblioteca municipal. A la primera planta es troba l’arxiu, la sala de plens i diversos despatxos. I la segona planta disposa de grans sales polivalents. 

4  

Imatges

El president i el conseller amb mestres de l'escola

El president i el conseller amb mestres de l'escola 1660

Visita a l'escola

Visita a l'escola 1423

El president i l'alcalde de Llorenç del Penedès

El president i l'alcalde de Llorenç del Penedès 2584

Visita inaugural a l'Ajuntament de Llorenç del Penedès

Visita inaugural a l'Ajuntament de Llorenç del Penedès 1644

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia