Delegació a les Terres de l'Ebre

Les Terres de l'Ebre commemoren el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria

query_builder   15 octubre 2018 15:20

event_note Nota de premsa

Les Terres de l'Ebre commemoren el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria

  • Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre, Gandesa i L’Ampolla acullen diverses les activitats programades demà dimarts 16 d’octubre
Presentació de les activitats en motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria (16 OCT)
Les directores territorials de Salut, Mar Lleixà, i Ensenyament, Montserrat Perelló, i la representant territorial de l’Esport, Cinta Espuny, han presentant aquest dilluns les activitats programades en motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria (16 d’octubre).
 
Des del Departament de Salut, des de fa un any, treballen per aconseguir que les Terres de l’Ebre esdevinguin territori cardioprotegit. L’objectiu d’aquest programa és “aprendre a salvar vides, amb la formació dels professionals dels diversos departaments, augmentant la difusió a les escoles, elaborar i difondre unes bones pràctiques, fomentar els hàbits saludables i una xarxa de desfibril·ladors a la via pública i connexió al sistema d’emergències mèdiques, per donar respostes més ràpides” ha explicat la directora Mar Lleixà.
 
Les activitats de conscienciació de l’aturada cardiorespiratòria es portaran a terme demà dimarts, 16 d’octubre, simultàniament a les quatre capitals de comarca de les Terres de l’Ebre: Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre i Gandesa; a més a més, del municipi de l’Ampolla, en motiu del conveni de col·laboració amb l’Associació Esportiva ‘Jordi Pitarque’.
 
Concretament, les activitats són de les 10 fins a les 12 hores, adreçades “a més de 500 alumnes de 3r i 4t. de primària dels centres educatius de cada municipi, a més a més de l’alumnat de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius que són els encarregats d’impartir els tallers i també hi ha centres escolars d’altres municipis que durant la setmana faran activitats de conscienciació i formació” ha comentat la directora Montserrat Perelló, que ha destacat que a les Terres de l’Ebre, “els professionals d’Ensenyament amb el Consell Català de Ressuscitació van crear ja el 2005-06 grups de treball de docents davant la problemàtica de les aturades cardiorespitòries i a partir del 2015 s’implementa a tot el país i s’inclou en els continguts curriculars”.
Aquest 16 d’octubre, des de les 12.30 fins a les 14.30h, les activitats programades estaran obertes també a tota la ciutadania.
 
Els espais que acolliran les activitats a les diverses poblacions són:
 
-       Tortosa, plaça Espanya (Ajuntament)
-       Amposta, plaça de l’Ajuntament
-       Móra d’Ebre, Passeig del Pont
-       Gandesa, l’Escola Puig i Cavaller
-       Ampolla, plaça Manel Ferré (Ajuntament)
 
Aquesta és la 3a edició de la commemoració del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria i les activitats programades formaran els escolars, “seguint la metodologia del Consell Català de Ressuscitació en les actuacions fonamentals per salvar vides: aproximació segura, comprovar resposta; capacitat per buscar ajuda; saber obrir la via aèria, comprovar la respiració i trucar al 112 i, finalment, tot i que no ho faran l’alumnat es demostrarà com fer les 30 compressions” com ha explicat la representant de l’Esport, Cinta Espuny.
 
A més a més, l’Associació Esportiva Jordi Pitarque, en col·laboració amb el Projecte ‘Terres de l’Ebre, territori cardiosaludable i amb accés públic a la desfibril·lació’, també finança 5 cursos acreditats de formació en suport vital bàsic (SVB) i DEA amb capacitat per a 8 alumnes cadascun. Són cursos que s’ofereixen a les quatre comarques ebrenques i a l’Ampolla, i als qual es pot accedir amb les bases que trobaran als Consells Esportius de cada comarca, tenint en compte que com a requisit es demana ser voluntari dels World Sports Games 2019, que se celebraran a les Terres de l’Ebre del 2 al 7 de juliol de l’any que ve.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia