Direcció General de Comunicació

#243

El Govern crea el Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent

query_builder   25 octubre 2018 20:00

event_note Nota de premsa

#243

El Govern crea el Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent

El president del Consell Assessor, nomenat pel president Quim Torra, serà l’exdiputat i cantautor Lluís Llach. Serà l'encarregat, amb més persones, de preparar i posar en marxa el Fòrum com a instrument de participació i cohesió social, que compti amb la participació de la ciutadania, i que s’articuli com un espai de debat per tot el territori de Catalunya.
 
Govern
El Govern ha aprovat la creació del Consell Assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, que serà l’òrgan encarregat de preparar les tasques d’anàlisi, articulació i creació d’un Fòrum Cívic i Social per fer el Debat Constituent. El Consell Assessor serà un òrgan col·legiat adscrit al president de la Generalitat i tindrà la missió de preparar i posar en marxa el Fòrum com a instrument de participació i cohesió social, que compti  amb la participació de la ciutadania, i que s’articuli com un espai de debat per tot el territori de Catalunya.
 
El president del Consell Assessor, nomenat pel president Quim Torra, serà l’exdiputat i cantautor Lluís Llach, que fou el president de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent del Parlament de Catalunya. La resta de membres, entre 10 i 20 persones, seran nomenats pel president Torra a proposta de Llach al llarg dels pròxims dies. El Consell estarà compost per persones de reconegut prestigi en les diferents disciplines vinculades als àmbits acadèmic, professional i sectorial del país. A més de Lluís Llach com a president, el Consell tindrà una vicepresidència i una secretaria.
 
Els membres del Consell Assessor no percebran cap retribució per l’exercici de les seves funcions, ni tindran cap dret de naturalesa econòmica per raó de l’assistència a les reunions del Consell, ni tindran dret a cap tipus d’indemnització.
 
El Govern crea aquest Consell Assessor sota el principi del dret de participació dels ciutadans en els assumptes públics, que és un dels eixos fonamentals del sistema democràtic, que ha de guiar l’acció dels poders públics.
 
Un dels instruments de què disposa la nostra societat per enfortir el sistema democràtic, és la Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana, que estableix el règim jurídic i el procediment dels mecanismes de participació, com a instruments dirigits a conèixer la posició o les opinions de la ciutadania amb relació a qualsevol aspecte de la vida pública de Catalunya.
 

1  

Fitxers adjunts

Govern

Govern
PDF | 141