Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

DARP

Teresa Jordà: "Volem aprofundir en les garanties de qualitat que caracteritzen els vins catalans"

query_builder   21 novembre 2018 12:48

event_note Nota de premsa

Teresa Jordà: "Volem aprofundir en les garanties de qualitat que caracteritzen els vins catalans"

La consellera d’Agricultura ha presentat avui al Parlament el projecte de la Llei Vitivinícola de Catalunya
 
L'objectiu principal de la nova legislació és l'adaptació de la normativa catalana del 2002 a l'actual normativa europea
DARP
La consellera Jordà presentant el projecte de Llei Vitivinícola de Catalunya
“Volem seguir aprofundint en les garanties de qualitat que caracteritzen els vins catalans, emparats en les 12 Denominacions d’Origen catalanes, i que han estat la clau per augmentar la seva quota de mercat”. Són paraules de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que ha presentat avui al Parlament de Catalunya el projecte de la Llei Vitivinícola de Catalunya, que ha superat el debat a la totalitat, sense cap esmena a la totalitat, i ara seguirà la tramitació parlamentària habitual per culminar la seva aprovació definitiva.
 
Teresa Jordà ha recordat que el conjunt dels vins catalans són els més consumits a Catalunya per sobre del vi procedent de la primera DO de l’Estat espanyol. A més, són motor d’exportació agroalimentària a Catalunya, on més del 45% dels vins  i més del 65 % del cava s’exporten.
 
En aquest sentit, la consellera d’Agricultura ha destacat que “garantir l’origen, qualitat i traçabilitat dels vins ens enforteix a nivell internacional. Per això, és molt important que avui presentem aquesta llei i avancem. Tenim grans reptes al davant, i estem al costat del sector per acompanyar-lo i reforçar-lo en aquest camí cap a la competitivitat, però també cap a l’excel·lència”.
 
Jordà ha explicat que l’objecte principal d’aquesta nova norma, que substituirà l’actual del 2002, és la posada al dia de la normativa vitivinícola catalana d’acord amb la legislació europea. “Som plenament conscients que ens trobem davant d’un sector hiperregulat a escala europeu, i fins i tot internacionalment, però és responsabilitat del Govern afrontar-ho i adaptar el marc normatiu català als canvis que ens arriben, cosa que governs anteriors no van arribar a fer”.
 
“La nova regulació europea ens ofereix una oportunitat per renovar la legislació catalana del sector vitivinícola augmentant la seguretat jurídica dels productors i elaboradors de vins de Catalunya. Catalunya necessita una llei més adaptada a la realitat actual del sector i que reforci i acompanyi millor la vitivinicultura catalana de cara als reptes de futur”, ha afegit la consellera.
 
Amb la nova normativa, s’actualitzen aspectes de la regulació del potencial vitivinícola català com ara les autoritzacions de vinya, especialment tenint en compte les situacions que planteja la normativa europea a partir de 2016, el registre vitícola o les varietats de vinya de vinificació que es podran plantar, replantar o empeltar a Catalunya.
 
L’aprovació d’aquest avantprojecte de llei pel Govern va quedar aturat la passada legislatura en la fase final, després d’haver-se debatut i consensuat amb el sector, en diverses reunions amb les organitzacions representatives i empresarials, a la Taula sectorial de la Vinya i el Vi, i d’haver tingut el vistiplau del Consell de Treball Econòmic i Social.
 
Per això, Jordà ho ha volgut agrair a la consellera Meritxell Serret i al seu equip, la feina feta per impulsar l’actualització d’aquesta llei.

1  

Imatges

Teresa Jordà al Parlament

Teresa Jordà al Parlament 313

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia