Cultura

FIL de Guadalajara

L'estand català a la Fira del Llibre de Guadalajara exposarà la vitalitat del sector editorial amb una àmplia representació de professionals

query_builder   21 novembre 2018 12:40

event_note Nota de premsa

L'estand català a la Fira del Llibre de Guadalajara exposarà la vitalitat del sector editorial amb una àmplia representació de professionals

  • 38 empreses editorials catalanes seran a Mèxic representades a l’estand de l’Institut Català de les Empreses Culturals
FIL Guadalajara
Catalunya tornarà a comptar, per quart any consecutiu, amb un estand institucional en la 32a Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic), organitzat pel Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i de la seva marca d’internacionalització Catalan Arts - Books.

La presència dels professionals catalans en les diferents edicions de la cita mexicana és habitual i nombrosa. Amb aquest estand, el Departament de Cultura vol donar un major impuls a l’activitat professional de les editorials i els diferents agents del món del llibre de Catalunya, tot oferint una imatge conjunta del sector als professionals llatinoamericans.
 
La Fira Internacional del Llibre (FIL) de Guadalajara, que tindrà lloc entre el 24 de novembre i 2 de desembre, és la trobada més rellevant de Llatinoamèrica, la reunió del món editorial en espanyol més gran del món. És un esdeveniment on conflueixen el comerç de drets d’explotació editorial, els principals agents distribuïdors del sector del llibre del continent americà i un ampli festival cultural obert al públic, on el llibre i els autors són el protagonistes.
 
La passada edició de la FIL va comptar amb 814.833 visitants i una representació internacional de 47 països, amb prop de 2.000 editorials, 20.748 professionals del llibre, 337 agents i 130 empreses que van participar al “Salon de Derechos”.
 
L’estand de Catalunya a la FIL és un espai de treball obert als diferents professionals del sector (editors, agents literaris, associacions, etc.) i dissenyat perquè hi puguin desenvolupar reunions de negoci, realitzar trobades amb homòlegs d’altres països i exposar la varietat i vitalitat de la producció editorial catalana.
 
Fira Internacional: ArtsLibris
 
La internacionalització de les empreses editorials catalanes
La participació de l’ICEC a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara s’emmarca en la política del Departament de Cultura de suport a la internacionalització de les empreses editorials catalanes, amb la presència del sector a les grans cites professionals del calendari internacional, en especial la Fira del Llibre de Frankfurt, la fira de referència pel que fa a comerç de drets d’explotació editorial; la Fira del Llibre de Bolonya, especialitzada en llibre infantil i juvenil, i la Fira del Llibre de Londres, especialitzada en la venda de drets i considerada com el “Certamen del llibre més important de primavera” en el calendari editorial internacional.
 
La presència dels professionals catalans en les diferents edicions de la cita mexicana és habitual i nombrosa i constitueixen un ampli ventall del sector editorial català. En el 2015, la cita va acollir 28 editorials i els anys 2016 i 2017, hi van ser presents 35.
 
Més informació:
Web de l’ICEC: icec.gencat.cat
Web de Catalan Arts: www.catalanarts.cat
 
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia