Cultura

Eurosonic

Cinc bandes catalanes participaran a l'Eurosonic 2019, als Països Baixos

query_builder   22 novembre 2018 11:38

event_note Nota de premsa

Cinc bandes catalanes participaran a l'Eurosonic 2019, als Països Baixos

  • Akkan, Boxinbox, Muyayo Rif, Pavvla i Tversky, seleccionades per actuar a Groningen del 16 al 19 de gener i formar part del programa European Talent Exchange Programme, que facilitarà la seva presència al cartell de nombrosos festivals de tot Europa
  • Des del 2012, un total de 28 grups catalans han actuat a Eurosonic amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals
  • Rosalía serà guardonada a l’Eurosonic amb el premi Music Moves Europe Talent Awards, categoria RnR/Urban
Eurosonic
Les bandes catalanes Akkan, Boxinbox, Muyayo Rif, Pavvla i Tversky actuaran a la propera edició de l’Eurosonic amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a través de Catalan Arts, la seva marca d’internacionalització de les empreses culturals i creatives. La 33a edició de l’Eurosonic, un dels festivals més influents i una de les trobades professionals de música indie i pop-rock més importants d’Europa, tindrà lloc a Groningen (Països Baixos) del 16 al 19 de gener de 2019.
 
Obert tant al públic general com als professionals del sector, l’Eurosonic és alhora un festival i un mercat on es mostren les darreres tendències musicals i es presenten els artistes europeus emergents. La fira neerlandesa aplega cada any centenars de professionals (mànagers, bookers, programadors, artistes, etc.) i ha esdevingut un centre d’intercanvi i networking de primer nivell per al sector.
Les cinc bandes catalanes participaran al programa ETEP (European Talent Exchange Programme), una iniciativa amb suport de la Unió Europea que té com a objectiu facilitar la circulació i la contractació dels grups europeus entre festivals d’arreu del continent.
 
L’ICEC, com a soci del programa ETEP, oferirà a les bandes ajut al seu desplaçament a Groningen i suport a la promoció a través de la seva marca d’internacionalització de les empreses culturals i creatives, Catalan Arts.
 
Les propostes musicals d’Akkan, Boxinbox, Muyayo Rif, Pavvla i Tversky
Akkan és el projecte conjunt del productor electrònic beGun i el grup  Ocellot, de neopsicodèlia pop. Una proposta a quatre mans d’electrònica fresca i naturalista que els ha portat a actuar en festivals com el Sónar, el BBK Live, el DGTL o el SXSW. El duet català acaba de llançar el seu nou EP, Regaliu (Foehn Records, 2018), un treball de dos temes i un remix a càrrec de DJ Raff, un dels majors exponents de l’electrònica xilena.
 
Boxinbox ha aconseguit traçar un estil propi amb barreges de grooves funky amb drum & bass 808 trap. Un so únic i potent que ha demostrat ser extremadament eficaç en plataformes d’streaming i que l’ha portat a actuar en destacats clubs i festivals com Sónar, Daydream (Mèxic), SXSW (Estats Units), Razzmatazz, The End of the World Festival, entre d’altres.
 
Muyayo Rif, després de més de 10 anys de carrera musical, gires nacionals i internacionals i diversos discos, tornen aquest 2018 amb una gira internacional per mostrar arreu del món el seu explosiu directe. Amb All In, el seu nou treball discogràfic, el grup de Cornellà de Llobregat manté la seva energia i el seu groove, mentre redefineix la seva oferta amb nous sons, experimentant amb diversos estils com l’electroswing, el balkan o el disco.
 
Pavvla és el projecte musical de la jove actriu Paula Jornet. “Secretly hoping you catch me looking” (Luup Records, 2018) és el seu segon disc, que desperta molta expectació i que arriba aquest novembre després de l’èxit del seu debut “Creatures” (Luup Records, 2016), un treball que va acumular elogis i la va portar a actuar a festivals com SXSW, Primavera Sound, Tomavistas Festival o el festival VIDA. 
 
Tversky són Alan Imar i Xavier Paradís, un duo d’electrofunk còsmic de toc francès que aconsegueix harmonitzar les seves influències dels anys 70 i 80 amb l’actualitat de la música dance i house. Amb aquesta proposta que, amb la seva carta de presentació “Introducing” (Foehn Records, 2016), el tàndem fa gala dels seus grooves sincopats, de les seves riques bases instrumentals i de la seva electrònica d’estètica retrofuturista.
 
ETEP, el programa europeu d’intercanvi de talent
L’Eurosonic serveix de plataforma per al programa ETEP (European Talent Exchange Programme), que reuneix durant els quatre dies prop de 4.000 professionals del sector d’arreu d’Europa (mànagers, programadors, agents, productors, grups de música i responsables dels principals festivals), els quals tanquen acords de programació, intercanvis o convenis.
 
L’ETEP es va iniciar el 2003 amb l’objectiu de solventar les dificultats que experimenta la música pop europea en la promoció i la distribució internacional. Tot i la seva gran diversitat i qualitat, la música europea tenia dificultats històriques per competir amb el repertori angloamericà, que ha estat el focus principal de la distribució i la promoció de la música professional. Per aquest motiu, l’ETEP es va crear per estimular la cooperació cultural, empresarial i mediàtica a la indústria musical europea i desenvolupar una xarxa sòlida per promoure, donar suport, motivar i encoratjar el flux lliure de talent musical europeu a tot el continent.
 
Els festivals membres d’ETEP que assisteixen a l’Eurosonic reben incentius econòmics per la contractació de, com a mínim, una actuació dels artistes participants amb la condició que siguin d’un país diferent al del festival. Aquest funcionament està recolzat per la Comissió Europea, les emissores de ràdio EBU i l’associació de festivals europeus Yourope.
 
Actualment, a l’ETEP hi participen 113 festivals de 32 països, entre els quals, el Mercat de Música Viva de Vic, el Primavera Sound i el festival VIDA. Aquest 2018 s’hi han sumat 7 festivals: Apolide (Itàlia), by:larm (Noruega), Focus Wales (Gran Bretanya), Grape Festival (Eslovàquia), Tuska Open Air (Finlàndia), OppiKoppi (Sud-àfrica) i Canadian Music Week (Canadà).
 
Des dels inicis de l’ETEP al 2003, els festivals que en formen part han arribat a programar un total de 3.518 actuacions de 1.254 artistes europeus, segons dades d’ETEP.
 
La participació catalana al programa europeu ETEP
Amb l’objectiu de donar suport i promocionar internacionalment els artistes de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) forma part del programa ETEP com a soci des del 2011 i dona suport des del 2012 als grups catalans que són seleccionats anualment.
 
Des de l’edició del 2012, un total de 28 grups catalans han actuat a l’Eurosonic participant al programa ETEP amb el suport de l’ICEC. A la darrera edició van ser seleccionats Mueveloreina, Museless, Odina i The Zephyr Bones, que han pogut formar part de l’ETEP i beneficiar-se de les facilitats de contractació per part dels festivals de música europeus durant tot el 2018.
 
Han actuat a l’Eurosonic participant al programa ETEP amb el suport de l’ICEC un total de 28 grups catalans:
 
Després d’actuar a la darrera edició de l’Eurosonic, les bandes catalanes Mueveloreina, Museless, Odina i The Zephyr Bones han realitzat 103 actuacions a festivals.
 
Rosalía, premi Music Moves Europe Talent Awards
Rosalía serà guardonada a l’Eurosonic amb el premi Music Moves Europe Talent Awards, categoria RnR/Urban. Després de l’anunci dels 24 nominats al Reeperbahn, un jurat internacional ha seleccionat Rosalía entre els 12 guanyadors que representen els sons europeus del present i futur. Juntament amb la cantant francesa Aya Nakamura, ha obtingut el premi a la categoria RnR/Urban.
 
Rosalía i el seu èxit El Mal Querer (Sony Music Entertainment, 2018) han rebut excel·lents crítiques de tot el món (The Guardian, Pitchfork, etc.) i ha estat guardonada recentment amb dos Grammys Latinos (a millor cançó alternativa per a "Malamente" i millor fusió/interpretació urbana).
 
Els Music Moves Europe Talent Awards són els nous premis anuals de la Unió Europea de música popular i contemporània. Tenen com a objectiu celebrar els nous artistes d’Europa i donar-los suport per desenvolupar i accelerar les seves carreres internacionals. El premi està dotat amb 5.000 euros per donar suport a les gires i promoció dels artistes.
 
El jurat internacional d’aquesta edició està format per Huw Stephens, presentador de la BBG Radio 1; Julia Gudzent, programadora del festival Melt!; Katia Giampaolo, CEO Estragon Club Italy; Kristian Kostov, guanyador EBBA + Public Choice Award 2018, i Wilbert Mutsaers, cap de continguts d’Spotify Benelux. Representant a l’organització, hi són presents Robert Meijerink, programador de l’Eurosonic, com a president del jurat, i Bjørn Pfarr, programador del Reeperbahn Festival, com a vicepresident.
 
El públic té ara l’opció d’escollir un altre guanyador de cada categoria a través del “Public Choice Award”. Les votacions estan actualment obertes al públic i els guanyadors es revelaran a la cerimònia que se celebrarà a Groningen el dimecres 16 de gener de 2019.
 
Més informació:
Institut Català de les Empreses Culturals: http://icec.gencat.cat
Catalan Arts: www.catalanarts.cat
 
Vídeo resum de la participació catalana a Eurosonic 2018: https://youtu.be/yFS1RAa4XRY
Teaser de la participació catalana a Eurosonic: https://youtu.be/02hQXXuBlXE
 
Eurosonic: https://esns.nl
ETEP, European Talent Exchange Programme: https://esns.nl/etep
Music Moves Europe Talent Awards: https://musicmoveseuropetalentawards.eu

Per a més informació, concertar una entrevista o sol·licitar material, no dubteu en posar-vos en contacte amb internacional.icec@gencat.cat
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia