Interior

Acord departament d'Interior i Creu Roja

Interior i la Creu Roja signen un conveni per prevenir situacions de maltractament envers les persones més vulnerables

query_builder   28 novembre 2018 00:00

event_note Nota de premsa

Interior i la Creu Roja signen un conveni per prevenir situacions de maltractament envers les persones més vulnerables

  • L’acord contempla el treball conjunt d’ambdues institucions per detectar i atendre situacions de risc, difondre consells i orientacions a les persones grans i/o amb dependència i a víctimes de violència de gènere
 
  • El cos dels Mossos d’Esquadra realitzarà xerrades d’informació i sensibilització als col·lectius que està atenent la Creu Roja
 
 
El conseller d’Interior, Miquel Buch, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, han signat aquest matí un conveni per prevenir i atendre situacions de maltractament als col·lectius més vulnerables, amb especial atenció a les persones grans, amb dependència i a víctimes de violència de gènere.
 
Amb aquest acord s’estableix una col·laboració entre el Departament d’Interior, a través de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, i la Creu Roja a Catalunya que es concretarà en un conjunt d’actuacions.
 
El cos dels Mossos d’Esquadra realitzarà xerrades d’informació i sensibilització als col·lectius que està atenent la Creu Roja en relació amb la prevenció de situacions de vulnerabilitat, com poden ser situacions d’estafes, maltractaments o abusos.
 
A més, el cos policial també col·laborarà amb accions formatives dirigides a tècnics i voluntaris de la Creu Roja per a millorar la seva intervenció, així com també facilitarà els interlocutors de les comissaries en el territori per facilitar la coordinació i el treball conjunt. 
 
El document també fixa que els Mossos d’Esquadra treballaran conjuntament amb la xarxa d’assemblees locals i comarcals de la Creu Roja en la detecció, prevenció i atenció de situacions de risc conegudes per ambdues parts.
 
A banda, l’entitat difondrà els consells i orientacions de la policia a través dels diferents Serveis de Teleassistència Domiciliària i Mòbil, dirigits a persones grans, víctimes de violència de gènere o persones en situació de violència domèstica.
 
En aquest sentit, un altre dels objectius que fixa el conveni és que s’establiran canals de coordinació i intervenció específics per tal de facilitar la mobilització d’agents policials en casos d’emergència detectats per la Creu Roja, a través dels Serveis de Teleassistència.
 
El document també contempla el treball conjunt per a la identificació de nous marcs de col·laboració en matèria de prevenció i atenció als col·lectius vulnerables objecte de l’acció d’ambdues institucions.

1  

Imatges

Foto

Foto 86

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia