Polítiques Digitals

La fibra òptica pública de la Generalitat amplia la xarxa al Baix Empordà

La fibra òptica pública de la Generalitat amplia la xarxa al Baix Empordà

query_builder   28 novembre 2018 12:55

event_note Nota de premsa

La fibra òptica pública de la Generalitat amplia la xarxa al Baix Empordà

El conseller Puigneró ha presentat els projectes per perllongar la xarxa de cable a la comarca en més de 19 km, amb una inversió que supera els 400.000 euros   
La fibra òptica pública de la Generalitat amplia la xarxa al Baix Empordà
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat aquest matí a Begur els projectes de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat, gestionada per Xarxa Oberta de Catalunya, a la comarca del Baix Empordà. El Govern preveu incrementar en 19,3 quilòmetres la fibra òptica a la comarca, amb una inversió de 423.000 euros.
 
El conseller Puigneró, acompanyat de l’alcalde de Begur, Joan Manel Loureiro, ha visitat les obres d’extensió de la xarxa de fibra òptica pública entre Begur i Palafrugell. Es tracta d’un tram de 8,8 quilòmetres que s’estén a través dels termes municipals de Begur, Regencós i Palafrugell i que dotarà de serveis de banda ampla la població i les empreses de la zona.
 
El projecte és fruit de la col·laboració entre el Departament de Polítiques Digitals i l’Ajuntament de Begur. El Govern inverteix un total de 123.000 euros per connectar la fibra, mentre que l’Ajuntament de Begur inverteix 117.000 euros en l’obra civil.
 
“Enxarxar el país és una de les polítiques socials del segle XXI”, ha assegurat Puigneró, qui ha subratllat que tenir una bona connectivitat “ens permet avançar en el progrés econòmic i social dels nostres municipis”. “Aquest és un objectiu fonamental de la Generalitat per garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom i que la fibra òptica pública pugui arribar a tots els racons de Catalunya”.
 
Puigneró ha remarcat que disposar de fibra òptica és important per a la ciutadania però també per a la indústria i per al sector turístic. “Un quilòmetre d’asfalt ens connecta d’un municipi a un altre, però un quilòmetre de fibra ens connecta al món”, ha dit. “Ho hem de tenir present si volem fer del nostre país un país d’oportunitats i un país competitiu”.
 
En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde Begur, Joan Manel Loureiro, qui ha destacat que “amb una població turística com aquesta, se’ns feia imprescindible tenir una connectivitat plena amb el món, i per això és una prioritat del municipi. Estem molt agraïts a la Generalitat per tota la col·laboració que hi ha posat”.
 
D’altra banda, el conseller ha explicat que el Departament de Polítiques Digitals també impulsa el perllogament de la xarxa de fibra òptica entre Girona i Corçà. Es tracta de 10,5 quilòmetres amb una inversió del Govern de 300.000 euros més. Aquest tram es començarà a fer aquest 2019.  
 
El Baix Empordà disposa actualment d’un total de 103,3 quilòmetres amb una inversió realitzada de 3,2 milions d’euros.
 
Totes les capitals de comarca connectades al 2020
 
Catalunya disposa en l’actualitat d’una xarxa de 4.500 quilòmetres de fibra òptica.
 
La voluntat del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública és disposar de punts de connexió neutres de fibra òptica a totes les capitals de comarca el 2020 i arribar a totes les poblacions de fins a 50 habitants el 2023. De moment, ja n’hi ha 29 capitals connectades i 4 més en fase de projecte i en queden 9 per connectar.
 
Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pacte Nacional per a la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.
 
El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1225

Foto 2

Foto 2 1636

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia