Direcció General de Comunicació

Govern

Les conselleres Artadi i Chacón han participat en el lliurament dels XXI Premis FIDEM 2018

query_builder   29 novembre 2018 22:39

event_note Nota de premsa

Les conselleres Artadi i Chacón han participat en el lliurament dels XXI Premis FIDEM 2018

  • La consellera Artadi ha reivindicat el paper femení en la societat perquè “o les dones ens fem valdre o ningú ens ho regalarà, perquè ningú està aquí per reivindicar els nostres drets”
  • La consellera Chacón ha assegurat que “un dels primers reptes que tenim ara que entrem en l’era de la indústria 4.0 és aconseguir que les dones no deixin que les etiquetes les frenin i entrin al món de les carreres STEM”
Les conselleres Artadi i Chacón durant els XXI Premis FIDEM 2018
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, han participat en el lliurament dels premis FIDEM 2018, de la Fundació Internacional de la dona Emprenedora. Aquests premis reconeixen els èxits obtinguts i a les iniciatives dutes a terme per dones que, amb a bona gestió de les seves empreses, contribueixen al desenvolupament econòmic i social. És un reconeixement a dones que són un model i un referent per a les noves emprenedores i una manera de posar de relleu els valors que les dones aporten al món empresarial.
 
Per revertir la situació de la invisibilitat de la dona i convertir-la en un referent, la consellera de la Presidència ha assegurat que “FIDEM és clau i actes com el d’avui són molt importants”. En aquesta línia, Artadi ha explicat que “ahir vam cloure un cicle ‘Doblement invisibles” on s’han donat a conèixer diferents dones oblidades per la història”. I ha reivindicat que “les dones o ens fem valdre o ningú ens ho regalarà, perquè ningú està aquí per reivindicar els nostres drets”.
 
La consellera també ha instat a canviar com surten les dones dins dels mitjans de comunicació perquè “sortim poc als mitjans i amb rols no igualitaris. La manera que se’ns mostra no és igualitària. Hi ha una òptica masclista que envolta la dona en el món i en la societat”. Elsa Artadi ha assegurat que la situació de les dones també ha de canviar en el mon laboral perquè “la invisibilitat també és com et tracten en una reunió o com es relacionen amb tu en un acte. Perquè quan negociem ens hem d’imposar més per compensar amb fermesa”.
 
Per la seva banda, la consellera Chacón ha assegurat que “un dels primers reptes que tenim ara que entrem en l’era de la indústria 4.0 és aconseguir que les dones no deixin que les etiquetes les frenin i entrin al món de les carreres STEM, ja que no ens podem permetre tenir una societat on les dones no formen part dels òrgans on es prenen decisions”.
 
Per acabar, tant la consellera Artadi com la consellera Chacón ha volgut donar un missatge a les dones, la consellera de la Presidència ha animat a totes les dones a lluitar pels seus somnis “no donis res per perdut, lluita fins el final i fes-ho amb sinceritat”. I la consellera Chacón ha donat un missatge final acadèmic “formeu-vos, estudieu perquè el coneixement us farà lliures però sobretot exerciu aquesta llibertat”.
 
La consellera Artadi ha lliurat el premi a la Innovació a Mariona Serra, farmacòloga i cofundadora de l’empresa biotecnològica, Goodgut, dedicada a la recerca i desenvolupament de sistema no invasius de suport al diagnosi i al tractament de malalties digestives. Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha lliurat el premi Internacionalització a Aina Juliol, PGI Engineering.
 

4  

Imatges

XXI Premis FIDEM 2018

XXI Premis FIDEM 2018 135

La consellera Artadi lliurant un dels guardons

La consellera Artadi lliurant un dels guardons 81

Les conselleres Artadi i Chacón durant els XXI Premis FIDEM 2018

Les conselleres Artadi i Chacón durant els XXI Premis FIDEM 2018 108

XXI Premis FIDEM 2018

XXI Premis FIDEM 2018 138

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia