Interior

Interior presenta una proposta en relació a les condicions laborals dels Bombers de la Generalitat

query_builder   12 desembre 2018 17:33

event_note Nota de premsa

Interior presenta una proposta en relació a les condicions laborals dels Bombers de la Generalitat

·         La proposta inclou convocatòries públiques de 1.000 noves places de bombers, i promocions internes de les diverses categories del Cos, durant els propers 4 anys
 
·         També proposa mesures en l’àmbit organitzatiu, retributiu i el compromís d’actualització i inversió en el vestuari, el parc mòbil, els equipaments i la realització d’obres en infraestructures
 
·         Amb les mesures presentades, el Govern aposta per la millora organitzativa i estructural del Cos amb l’objectiu de garantir la millor resposta operativa a les emergències
 
 
El Departament d’Interior ha presentat als representants sindicals del Cos de Bombers una proposta en relació a les condicions laborals del bombers funcionaris de la Generalitat de Catalunya. La proposta per assolir els acords, es va presentar en el marc de la reunió celebrada ahir a la seu del Departament d’Interior, a la qual van assistir el secretari general d’Interior, Brauli Duart, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Manel Pardo i altres alts càrrecs d’Interior i de la direcció general.
 
La d’ahir ha estat la dissetena reunió del Grup de Treball de negociació de l’Acord entre representants de la DGPEIS i els representants sindicals. El conseller d’Interior, Miquel Buch, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, així com els secretaris generals d’Interior, Brauli Duart, i del departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos han assistit a algunes de les reunions.
 
La proposta presentada parteix del reconeixement de les greus mancances del Cos, i té com a objectiu la normalització de la situació del Cos de Bombers d’aquí a l’any 2022 mitjançant l’ingrés dels 1.000 nous efectius, la implementació d’altres millores de caire organitzatiu i laboral i també de la renovació del vestuari, els equipaments, el parc mòbil i les infraestructures.
 
El Govern es compromet a realitzar, dins el marc pressupostari corresponent, i durant els propers 4 anys, convocatòries d’accés al Cos de Bombers de la Generalitat, concretament 250 noves places cada any, fins a un total de 1.000 noves places.
 
En la mateixa línia, proposa la cobertura per promoció interna de diverses categories: 216 places de caporal, 98 places de sergent, 100 places d’oficial, 25 places de sotsinspector i 7 places d’inspector.
 
La proposta inclou altres mesures de caire organitzatiu, com la derogació tàcita del Decret 74/2014 de jornada i horari del Cos de Bombers. Respecte a la jornada laboral, es proposa mantenir la jornada anual de 1.688 hores per als propers 3 anys amb el compromís d’assolir les 1.640 hores anuals el 2023.
 
Per compensar el dèficit estructural existent es proposa la realització voluntària de jornades addicionals a la jornada obligatòria, en 3 trams a escollir per cada treballador, amb una retribució per hora addicional d’un 17% sobre l’hora ordinària.
 
La proposta també contempla aspectes com la millora de la retribució de les hores extraordinàries, la carrera professional o la reactivació de la comissió de segona activitat, entre d’altres.

Tot i que aquests no siguin àmbits d’inclusió en l’acord de les condicions de treball, Interior acompanya aquesta proposta amb el compromís d’adequació i  renovació del vestuari, el parc mòbil, els equipaments i la realització d’obres en infraestructures.
 
Aquest conjunt de mesures permetrien implementar el projecte “Bombers 2025” de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.