Agència Catalana de l'Aigua

Riu Daró

L'ACA finalitza una cinquantena d'actuacions per retirar la vegetació acumulada a la conca del Ter

query_builder   13 desembre 2018 10:04

event_note Nota de premsa

L'ACA finalitza una cinquantena d'actuacions per retirar la vegetació acumulada a la conca del Ter

 
  • Els treballs s’emmarquen en les actuacions d’emergència per a retirar els arbres caiguts arran dels efectes de la llevantada registrada el passat 15 d’octubre
 
  • Actualment, nou brigades treballen en 23 actuacions més
 
  • Paral·lelalment s’han iniciat els treballs en diversos punts de l’Alt i el Baix Empordà arran dels efectes de la llevantada del 18 de novembre
 
 
Treballs a la llera del riu Daró en el terme municipal de Gualta.
Treballs a la llera del riu Daró, en el terme municipal de Gualta.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat prop de 50 actuacions de manteniment i conservació de lleres a la conca del riu Ter. Els treballs, iniciats per via d’emergència el 19 d’octubre, estan pressupostats en 1,8 milions d’euros i contemplen un total de 150 actuacions per a retirar la vegetació acumulada en diversos trams fluvials de la conca del Ter, des de la seva capçalera fins a l’entrada de l’embassament de Sau.

Les mesures ja finalitzades s’han dut a terme a Ripoll, Ribes de Freser, Queralbs, Llanars, Camprodon, Camdevànol, Vilallonga de Ter, Sant Joan de les Abadesses, Manlleu, Torelló, Sant Quirze de Besora i Sant Pau de Segúries. Els treballs s’han focalitzat en punts sensibles com nuclis urbans, ponts i passos de carretera, per evitar afectacions.

 
Actualment, nou brigades estan treballant en un total de 23 actuacions en els municipis de Ripoll, Montesquiu, Vilallonga de Ter, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses. Ribes de Freser, Manlleu, Sant Vicenç de Torelló, Sant Quirze de Besora i Sant Joan de les Abadesses.
 
Actuacions a l’Empordà
 
Paral·lelament, l’ACA també ha iniciat diverses actuacions derivades de la llevantada registrada el 18 de novembre i que va afectar a diversos punts de l’Alt i el Baix Empordà. Concretament, s’estan fent actuacions a Figueres (riu Manol), Fontanilles i Gualta (riu Daró), consistents en la reparació de motes que s’han trencat i a reparar un dic que s’ha esfondrat.

1  

Imatges

Foto. Actuacions a la llera del riu Daró (Gualta)

Foto. Actuacions a la llera del riu Daró (Gualta) 601

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 225

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia