Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

DARP

Operació contra el furtivisme de caça d'isard i cérvol al Ripollès

query_builder   18 desembre 2018 10:12

event_note Nota de premsa

Operació contra el furtivisme de caça d'isard i cérvol al Ripollès

La Unitat d’Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals de Girona amb col·laboració amb els Mossos d’Esquadra de Ripoll denuncia uns furtius que van abatre dos isards a la Vall de Ribes i Toses
DARP
Agents de la Unitat d’Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la demarcació de Girona amb la col·laboració d’agents de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Ripoll, han realitzat una operació contra el furtivisme de caça que ha acabat amb denúncia a uns furtius que van abatre dos isards a la Vall de Ribes i Toses.
L’operatiu es va dur a terme l’últim cap de setmana de novembre durant un servei de prevenció de furtivisme de caça de l’isard i el cérvol al Ripollès i es va iniciar en localitzar una furgoneta sospitosa a la zona de la Vall de Ribes i Toses, dins la Reserva Nacional de Caça. Els agents de la Unitat d’Antifurtivisme del cos d’Agents Rurals van dur a terme un seguiment dels ocupants del vehicle. Durant la vigilància els agents van observarar els furtius realitzant diversos trets amb arma de foc, abatre 2 isards adults i recollir-los.
 
El seguiment posterior, que es va fer en col·laboració amb els Mossos  d’Esquadra, va permetre interceptar la furgoneta a Ribes de Freser i es va comprovar que transportava amagats en el seu interior els 2 isards abatuts, una arma llarga ratllada, munició abundant i diversos estris de caça. Els agents rurals també han localitzat les beines disparades pels furtius a la zona d’alta muntanya on es van abatre els isards.
 
L’actuació conjunta dels dos cossos operatius ha comportat diverses actes de denúncia i comisos d’armes, munició i altres estris relacionats amb la caça, així com dels dos animals morts. Aquests fets comporten sancions i la restitució econòmica dels animals abatuts, així com la retirada de llicència de caça i la retirada de la llicència d’armes per un període d’entre 2 i 5 anys.

1  

Imatges

Operació contra el furtivisme de caça d'isard i cérvol al Ripollès

Operació contra el furtivisme de caça d'isard i cérvol al Ripollès 133

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia