Salut

L'Hospital Universitari de Santa Maria compta amb una nova Unitat de Joc Patològic i Altres Conductes Addictives

query_builder   20 desembre 2018 11:26

event_note Nota de premsa

L'Hospital Universitari de Santa Maria compta amb una nova Unitat de Joc Patològic i Altres Conductes Addictives

  • S’ha contractat una psicòloga especialitzada en aquestes addiccions
  • S’atenen al voltant d’una trentena de primeres visites a l’any relacionades amb les addiccions
_

L’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida disposa des d’aquest mes d’octubre d’una nova Unitat de Joc Patològic i Altres Conductes Addictives. La unitat, que s’emmarca dins el Centre d'atenció i seguiment de drogodependències (CAS) a l’Hospital Universitari de Santa Maria, ha comptat amb la incorporació d’una psicòloga especialitzada en joc patològic, Neus Aymamí, amb més de 30 anys d’experiència a la pionera Unitat de Joc Patològic de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Aquesta incorporació s’afegeix a l’equip de professionals que fins ara tractaven aquestes addiccions, coordinats per Sílvia Reyes.

El perfil de les persones que es poden derivar a aquesta unitat són majors de 17 anys amb problemes de descontrol, és a dir, que tenen un excés de temps de dedicació, dificultats per aturar la conducta o repercussions personals, socials, econòmiques o legals. Aquests problemes poden sorgir en jocs d’apostes, tan presencials com online (parlaríem de trastorn de joc o joc patològic), compres compulsives, problemes amb les noves tecnologies, com els videojocs, i d’altres com el sexe, l’esport, tarot o concursos de televisió.
 
El perfil d’usuari addicte al joc són majoritàriament homes, de 35 a 55 anys, actius laboralment i amb estudis primaris i secundaris. En el cas de les addiccions a jocs en línia i noves tecnologies, el perfil és d’una persona més jove, amb més formació i s’iguala la diferència entre homes i dones.
 
L’Hospital Universitari de Santa Maria atén al voltant d’una trentena de primeres visites a l’any relacionades amb les addiccions. S’ha rebaixat l’edat de derivació a 17 anys, perquè “aquests joves estan a cavall entre els Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil i la unitat i per donar-los continuïtat se’ls tracta directament a la Unitat de Joc Patològic i Altres Conductes Addictives” ha explicat Aymamí.
 
La psicòloga ha destacat que Catalunya és pionera en la creació d’aquests unitats que han sorgit amb força els darrers 10 o 15 anys, amb l’excepció de la unitat de l’Hospital Universitari de Bellvitge que es va crear fa 30 anys. Aquestes unitats s’han creat arran de les necessitats detectades en la nova realitat poblacional.
 
“La taxa d’afectació de joc patològic és d’entre un 1% i un 2% de la població”, ha afirmat Aymamí, que ha afegit que està augmentant exponencialment les addiccions al joc en línia i noves tecnologies i esta disminuint lleugerament l’addicció al joc presencial.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia