Delegació a Madrid

Acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Madrid

Durant la celebració, el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, ha lliurat els reconeixements Amic del Blanquerna.

query_builder   13 setembre 2018 15:13

event_note Nota de premsa

Acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Madrid

Durant la celebració, el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, ha lliurat els reconeixements Amic del Blanquerna.

Els jardins de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid i del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna han estat l’escenari de la celebració institucional de la Diada Nacional de Catalunya.
 
Unes tres-centes persones han assistit a aquest esdeveniment organitzat per la Delegació de la Generalitat a Madrid que ha presidit la consellera de la Presidència, Elsa Artadi. També hi han assistit el conseller d’interior, Miquel Buch, i la consellera de Justícia, Ester Capella. 
 
Ha obert l’acte el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, qui ha donat la benvinguda als assistents i autoritats, recordant, durant el seu parlament, que aquesta data significativa “és una expressió de molts sentiments, una manifestació de llibertat, democràcia i futur”.  Ha recordat davant un públic madrileny l’esperit de la Diada, una jornada d’orgull per la voluntat de diàleg per a la gran majoria dels catalans. Alhora ha lamentat que alguns dels membres del Govern no hi puguin ser presents perquè estan privats de llibertat. “La reivindicació dels catalans no és contra Espanya sinó, essencialment, contra un Estat que no funciona. Aquí es on hem de trencar els esquemes en els quals hem estat instal·lats els darrers anys. Cal trencar prejudicis mentals, cal reconèixer a l’altra, cal entendre perquè estan succeint les coses que passen, perquè si no s’entenen no es poden resoldre. Ara no s’estan resolent bé des del moment en què tenim amics i coneguts a la presó o a l’exili. A la Diada 2017 vaig dir alguna cosa similar sense imaginar que arribaria el 155, un dia em vaig trobar que ja no era Delegat per decisió de l’anterior govern, van ser mesos sense autogovern. Són situacions impròpies d’un país democràtic. Avui desitgem recuperar el sentit de diàleg. Aquest és l’objectiu: Diàleg, diàleg i més diàleg”.
 
Tot seguit, Mascarell i la consellera Elsa Artadi, han lliurat els reconeixements Amic del Blanquerna (2a edició), que distingeixen a aquelles persones que s’han significat amb el Centre Cultural-Llibreria Blanquerna i les Aules de Català a Madrid. Han rebut aquesta distinció: Francesc Galceran, actor; Alberto Manzano, crític musical i escriptor; Marisa Cubillo, mestra i estudiant de català; Enrique de Vicente, empresari; Francesca Majó, pedagoga; Javier Díez, dissenyador gràfic i client de la llibreria Blanquerna; Inmaculada Sánchez, periodista, i Antoni Rovira, catedràtic de Dret Constitucional UAM.
 
A continuació, la periodista i escriptora Pilar Rahola ha pronunciat una conferència-glossa sota el títol Cataluña, milenaria nación, secular conflicto.
El parlament de cloenda ha estat a càrrec de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi.
 
La vetllada ha finalitzat amb la interpretació musical de Beth Rodergas (veu) i Mateu Peremiquel (piano). Han interpretat les cançons: Lía (José María Cano); Hallelujah (Leonard Cohen) i No és això, companys (Lluís Llach).
 
Premis Amic del Blanquerna. Guardonats:
 
Francesc Galceran / actor:
Per la seva tasca interpretativa. I per la bona disposició amb les iniciatives culturals al CCLBlanquerna, en una de les quals ha participat com a presentador.   
 
Inmaculada Sánchez / periodista i directora El Siglo:
Per la confiança dipositada en la Delegació i el CCLBlanquerna. I per la iniciativa d’organitzar-hi debats amb personalitats per a la revista que dirigeix, “El Siglo”.
 
Alberto Manzano / crític musical, escriptor:
Per la seva col·laboració en l’activitat musical del CCLBlanquerna. I especialment amb la coordinació del projecte ‘Cantalas’, cicle de concerts matinals amb cantants catalanes de nova generació. 
 
Marisa Cubillo / estudiant de català:
Per la seva constància i el seu compromís amb les activitats de les Aules de Català. La Marisa és, com a madrilenya, un exemple de perseverança i d’estima per la llengua i la cultura catalanes.
 
Enrique de Vicente / empresari:
Per la seva proximitat i professionalitat com a empresari de l’Hoteleria a Madrid. I per  la seva col·laboració i sensibilitat des de fa anys amb el CCLBlanquerna.
 
Antoni Rovira /catedràtic UAM:
Per la seva complicitat, des de sempre, amb la Delegació i el CCLBlanquerna, Recentment, per l’organització del Cicle Noves Governances, exemple de transmissió de coneixements sobre les relacions entre administracions i ciutadans, a un públic jove.
 
Javier Díez / dissenyador gràfic, client llibreria:
Per la seva fidelitat i constància amb la llibreria Blanquerna, que l’ha convertit en un client de referència interessat en la cultura i societat catalanes.
 
Francesca Majó /pedagoga:
Per la seva dedicació i esforç a Madrid en l’àmbit de la pedagogia catalana més innovadora. Ella ha convertit el CCLBlanquerna en l’espai on el Col·lectiu Infància, al qual pertany, ha impartit pedagogia innovadora. 
 

1  

Imatges

Diada a Madrid amb guardonats del Premi Amic

Diada a Madrid amb guardonats del Premi Amic 7237

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia