Educació

Miniatura

Josep Bargalló destaca que cal "transmetre a la societat l'orgull de tenir una formació professional potent, capdavantera en el nostre país"

query_builder   9 gener 2019 14:11

event_note Nota de premsa

Josep Bargalló destaca que cal "transmetre a la societat l'orgull de tenir una formació professional potent, capdavantera en el nostre país"

  • Així ho ha anunciat durant la visita a l’Institut Baix Camp i a l’Escola Marià Fortuny de Reus
Fotografia 1
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha destacat que “la meva visita avui a Reus no era conèixer l’institut en sí, sinó posar en valor i transmetre a la societat l’orgull de tenir una formació professional potent, capdavantera en els nostre país, i reconèixer la feina que fan”. Així ho ha fet durant la visita avui a dos centres educatius de Reus, l’Institut Baix Camp i l’Escola Marià Fortuny. Ho ha fet acompanyat del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Jean-Marc Segarra.
 
En primer lloc, el titular d’Educació ha visitat l’Institut Baix Camp, un centre amb 1.649 alumnes i que ofereix 4 línies d’educació secundària, 3 de batxillerat i diferents cicles formatius tant de grau mitjà com de grau superior. El centre du a terme diversos projectes d’innovació educativa, sobretot referent a la formació professional, com ara el programa InnovaFP, el Projecte de Qualitat i Millora Contínua o la formació dual, com també té el distintiu d’Escola Verda. Bargalló ha afirmat que cal “posar en valor el que és una formació professional innovadora i de recerca, però també un centre d’infantil i primària que assumeix la funció social que un centre ha de tenir en el seu barri, i que alhora és un centre innovador i modern”.
Fotografia 2
A continuació, Josep Bargalló s’ha traslladat a l’Escola Marià Fortuny, un centre d’educació infantil i primària amb 470 alumnes i una plantilla de 39 mestres, i n’ha visitat les instal·lacions. L’escola participa en el programa Magnet, una iniciativa del Departament d’Educació i la Fundació Jaume Bofill, que promou l’aliança entre un centre educatiu i una institució de referència per a la transmissió de coneixements, i que en aquest cas és amb el Col·legi d’Arquitectes (COAC) i l’ETSA de la Universitat Rovira i Virgili (URV).
 
El titular d’Ensenyament ha posat de manifest que l’escola “té un projecte educatiu molt potent, que en aquests moments es desenvolupa en part a partir de projectes com Magnet, amb la Fundació Bofill i el Col·legi d’Arquitectes, però també hem pogut comprovar a través d’una pedagogia innovadora que trenca els esquemes tradicionals a l’aula i a més amb elements tecnològics nous”.
 
L’acompanyament del COAC i l’ETSA URV, junt amb la formació que li ofereix el programa, li permetrà desenvolupar metodologies relacionades a l’aprenentatge STEAM (que engloba les ciències, les matemàtiques, la tecnologia, l’enginyeria i l’art). L’Escola Marià Fortuny ha desenvolupat els darrers anys activitats de tecnologia educativa, sobretot relacionades amb la robòtica i la programació. L’aliança es basarà en la seva nova proposta educativa Arquiescola, que té per objectiu apropar l’arquitectura a les aules, tot fomentant la reflexió i la intervenció responsable en la construcció i transformació dels espais.
Fotografia 3
L’escola també forma part de la Xarxa de competències Bàsiques i del pla Escacs a l’escola, alhora que potencia la lectura a través de dos programes: l’Ara escric i l’Impuls a la lectura. Finalment, el conseller s’ha traslladat a l’Ajuntament on ha estat rebut per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i ha signat el llibre d’honor.
 
En acabar la visita el conseller a declarat que “el Departament d’Educació no pot fer la planificació educativa d’altra manera que no sigui de la mà de l’Ajuntament i la comunitat educativa”. Ha afegit que “això és fa a Reus però a també qualsevol lloc de la resta del país a través de taules mixtes, de l’oficina municipal d’escolarització, i a través de les eines de col·laboració.”
 
 
9 de gener de 2019

2  

Imatges

Fotografia Institut Baix Camp

Fotografia Institut Baix Camp 93

Fotografia Ajuntament

Fotografia Ajuntament 183

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia