Direcció General de Comunicació

Ajuts agraris per a les zones de l'entorn urbà

El Govern aprova ajuts agraris per a les zones de l'entorn urbà i per promoure el relleu generacional al camp

query_builder   30 març 2010 14:04

event_note Nota de premsa

El Govern aprova ajuts agraris per a les zones de l'entorn urbà i per promoure el relleu generacional al camp

 
  • Els diners per ajudar la comercialització de productes agraris de les zones periurbanes supera el milió d’euros
  • També hi ha una altra línea d’ajuts per fomentar el relleu generacional al camp català que puja a 201.000 euros
 
El Govern ha aprovat avui una nova línia de ajuts d’1.050.000 euros per a la millora de processos de comercialització de productes agraris a les zones periurbanes, aquelles amb predomini del treball en el sector terciari i situades a l’entorn de les àrees urbanes o àrees densament poblades i que no estan incloses en territori Leader. L’any passat es van convocar per primera vegada aquets ajuts.
 
Les zones periurbanes solen estar sotmeses a una forta expansió industrial, urbanística i de serveis i per això cal ajudar el sector agroalimentari. Una de les formes de fer-ho és la de facilitar la venda directa dels productes agraris entre productor i consumidor, sense intermediaris. Un altre procediment per millorar la comercialització dels productes agraris d’aquestes zones és incentivar la venda en comú a través de les associacions de productors.
 
Foment del relleu generacional al camp català
 
D’altra banda, el Govern ha aprovat avui uns ajuts de 201.000 euros per a la formació de les persones joves que volen realitzar la seva primera instal·lació com a empresàries en el sector agrari. Precisament, una de les màximes prioritats del Govern és potenciar i afavorir la incorporació de persones joves a l’activitat agrària.
 
Aquestes subvencions destinades als emprenedors d’empreses agràries els ajudarà a adquirir els coneixements, les capacitats i les metodologies adequades, així com aprendre a definir el seu projecte a partir de l’aprenentatge en gestió empresarial i tecnològica a través d’un itinerari personalitzat.
 
La convocatòria pel 2010 introdueix un canvi important, ja que la certificació i pagament d’aquests ajuts es realitzarà en el moment en què la persona jove finalitzi tota la formació establerta en l’itinerari formatiu. D’altra banda, el termini màxim per realitzar tota la formació serà de dos anys a comptar a partir de la data de concessió de l’ajut de primera instal·lació de joves agricultors o agricultores.
 
L’ajut d’enguany, de 201.000 euros, representa el 77% del finançament total d’aquestes subvencions. La resta de finançament, el 23%, prové de la Unió Europea i va a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia