Direcció General de Comunicació

Turisme

El Govern crea la Comissió Interdepartamental de Turisme per examinar i coordinar les actuacions en aquesta matèria

query_builder   30 març 2010 14:05

event_note Nota de premsa

El Govern crea la Comissió Interdepartamental de Turisme per examinar i coordinar les actuacions en aquesta matèria

  • L’objectiu d’aquesta Comissió serà examinar i coordinar assumptes d’àmbit concret i específic en matèria de turisme que afectin diversos departaments
  • Amb la creació d’aquesta Comissió es materialitza una de les previsions del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2005-1010
El Govern ha aprovat avui la creació de la Comissió Interdepartamental de Turisme, que té com a objectiu principal millorar la competitivitat de Catalunya com a destinació turística sostenible i de qualitat. La creació d’aquesta Comissió s’emmarca en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya (PETC) 2005-2010.
 
Concretament, la creació de la Comissió Interdepartamental de Turisme desenvolupa el programa 4 del PTEC, que estableix que un dels eixos del pla és el desenvolupament i la consolidació de la marca turística Catalunya com a referent d’una destinació diferenciada, diversa i d’alt valor afegit, Per això, segons apunta el PTEC, és necessària la consolidació i coordinació d’accions que permetin convertir Catalunya en un país amb una oferta integrada de productes i serveis turístics.
 
Amb aquest marc, la Comissió Interdepartamental de Turisme, que estarà adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, té per objectiu examinar i coordinar assumptes d’àmbit concret i específic en matèria de turisme que afectin diversos departaments.
 
Les funcions d’aquesta Comissió seran impulsar i coordinar sota una estratègia integrada, les accions en matèria de política turística que, per la seva transversalitat, afectin diversos departaments de la Generalitat; fer un seguiment i proposar les modificacions o ajustos oportuns de la normativa sectorial que incideixin de forma directa sobre el turisme; i impulsar els programes del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, en els quals sigui necessària l’actuació coordinada de diversos departaments de la Generalitat.
 
Formaran part d’aquesta Comissió directors generals de cadascun dels departaments de la Generalitat i estarà presidida pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, com a titular del departament competent en matèria de turisme.
 
La Comissió es reunirà dos cops l’any, i de manera extraordinària quan el president ho consideri necessari i oportú, per pròpia iniciativa o a proposta d’algun dels membres. Així mateix, la Comissió podrà constituir comissions tècniques de treball quan ho consideri convenient i podrà convidar a les reunions persones expertes, a títol consultiu, per debatre temes concrets.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia