Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura

Agricultura publica els preus de referència de poma i pera de l'Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya

query_builder   15 gener 2019 12:26

event_note Nota de premsa

Agricultura publica els preus de referència de poma i pera de l'Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya

FOTO WEB
 
Amb aquesta publicació, que s’anirà ampliant durant la campanya, es dóna resposta a una de les reivindicacions del sector pel que fa a la transparència del mercat
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya publica setmanalment en el seu web, mitjançant l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya, els preus sectorials de referència de fruita de llavor (poma i pera) obtinguts d’acord amb les informacions facilitades per les principals centrals hortofructícoles, a fi de donar la màxima informació i transparència al mercat.
 
La publicació dels preus de referència per a la fruita de llavor dóna resposta al compromís del Departament d’Agricultura amb el sector per a dotar, ja aquesta campanya, de mecanismes que facin més transparent la informació sobre l’evolució dels preus al llarg de tota la cadena. Aquesta setmana es publica els preus corresponents a la setmana 1 de 2019 (31 de desembre al 6 de gener), que s’afegeixen als preus setmanals ja publicats a partir de la setmana 48 (26 de novembre al de 2 gener) en el cas de la poma i la setmana 49 (3 al 9 de desembre) en el cas de la pera.
 
Els preus de referència es publicaran setmanalment en la pàgina web del DARP, en la següent adreça:
 
Amb aquesta publicació, s’amplia la informació dels preus sectorials de referència que es va iniciar en una primera etapa amb la publicació dels preus de la fruita de pinyol i va continuar amb la publicació dels preus de l’avellana i l’ametlla. Durant aquesta campanya, l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya disposa d’una aplicació informàtica en línia que permet recollir les dades dels sectors descrits anteriorment amb l’objectiu d’anar ampliant-se a més sectors a curt termini.
 
Aquesta informació es complementa amb la publicació setmanal del preu mitjà pagat pel consumidor final per a poder donar transparència a les diferents baules de la cadena. La informació del preu al consumidor de fruita de llavor és facilitada per l’empresa Kantar Worldpanel mitjançant la recollida de dades d’una mostra contínua i representativa de llars catalanes amb preus setmanals des de la setmana 40 (1 al 7 d’octubre de 2018). Durant l’any 2018, es va publicar amb periodicitat setmanal els preus al consumidor de la fruita de pinyol.
 
Els preus al consumidor es publicaran setmanalment en la pàgina web del DARP, en l’adreça següent:
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia