Justícia, Drets i Memòria

.

L'equipament, de 5.050 m2, estarà ubicat al solar del costat de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Martorell tindrà un nou Palau de Justícia l'any 2024

query_builder   16 gener 2019 14:59

event_note Nota de premsa

L'equipament, de 5.050 m2, estarà ubicat al solar del costat de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Martorell tindrà un nou Palau de Justícia l'any 2024

  • El Departament de Justícia invertirà vuit milions d'euros i les obres començaran el juliol del 2022
  • La ciutat guanyarà gairebé 3.000 m2 d'espai en serveis judicials
.
 
 
El Departament de Justícia invertirà vuit milions d’euros en el projecte i la construcció del nou Palau de Justícia de Martorell (Baix Llobregat). Estarà ubicat al solar que hi ha a Can Carreras, al costat de l’estació de Martorell Central dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Les obres començaran el juliol de 2022 i tindran una durada de vint mesos. L’edifici estarà operatiu el març de 2024. El solar és dels FGC, però ara la Generalitat el traspassarà al Departament de Justícia perquè hi construeixi l’edifici. L’Ajuntament, per la seva banda, té previst aprovar al Ple d’aquest gener el planejament urbanístic que permetrà la construcció d’un equipament judicial a la zona.
 
La consellera de Justícia, Ester Capella, ha visitat aquest dijous el solar on s’aixecarà la construcció. Ha estat acompanyada pel president del Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, i per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.
 
Punt i final a la dispersió
 
El nou Palau de Justícia agruparà totes les dependències judicials de la ciutat en un únic edifici i resoldrà les mancances actuals.
 
Martorell compta amb set jutjats dispersats en sis edificis diferents del passeig Sindicat i de l’avinguda Pau Claris, tots de lloguer. Són instal·lacions petites, antigues i en mal estat. El mobiliari ha quedat vell, els edificis tenen filtracions i hi ha dependències amb problemes d’accessibilitat. A banda, no tots els jutjats disposen de cel·les per a detinguts.
 
Mentre no es disposi del nou edifici, el Departament de Justícia ha previst un pla d’actuacions per fer reparacions relacionades amb la il·luminació, la ventilació o l’electricitat.  
 
La superfície actual destinada als usos judicials és d’uns 2.300 m2. El nou Palau de Justícia tindrà 5.050 m2. La ciutat, per tant, guanyarà gairebé 3.000 m2 en serveis judicials. 
 

Una llarga reivindicació
 
Martorell reclama des de fa anys un edifici judicial en condicions. L’Ajuntament, de fet, va arribar a un acord amb la Generalitat l’any 2006 per fer un Palau de Justícia en uns terrenys ubicats entre les avingudes Pau Claris i Montserrat. L’operació, però, no va tirar endavant perquè l’Agència Catalana de l’Aigua va declarar la zona inundable.
 
El Departament de Justícia va buscar després un edifici de lloguer d’uns 5.000 m2 per ubicar-hi tots els jutjats, però Martorell no disposa d’una oferta d’aquestes característiques. 
 
Generalitat i Ajuntament s’han decantat finalment per l’opció de construir el Palau al solar de Can Carreras, ben situat i de fàcil accés per a la ciutadania.
 
Els jutjats de Martorell donen servei a nou municipis de les comarques del Baix Llobregat i L’Anoia, amb una població de 135.000 habitants. La plantilla és de 86 persones.  

4  

Imatges

La consellera Capella davant del solar de Can Carreras

La consellera Capella davant del solar de Can Carreras 184

La consellera Capella acompanyada pel president del Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, per l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa i el regidor de l'Ajuntament, Adolf Bargués.

La consellera Capella acompanyada pel president del Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, per l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa i el regidor de l'Ajuntament, Adolf Bargués. 192

Solar on es construirà el nou Palau de Justícia de Martorell

Solar on es construirà el nou Palau de Justícia de Martorell 206

La consellera de Justícia acompanyada pel president del Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat, i per l'alcalde de Martorell.

La consellera de Justícia acompanyada pel president del Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat, i per l'alcalde de Martorell. 155

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia