Direcció General de Comunicació

Ajuts per a rehabilitació d'habitatges

El Govern destina 42,5 milions d'euros al foment de la rehabilitació d'habitatges

query_builder   30 març 2010 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern destina 42,5 milions d'euros al foment de la rehabilitació d'habitatges

 
  • Es preveu que amb aquestes subvencions s’ajudi a rehabilitar aproximadament 20.000 llars 
  • S’avançarà fins al 60% de l’import de les subvencions, d’acord amb el Pla per al dret a l’habitatge 2009-2012
 
El Govern ha aprovat destinar 42,5 milions d’euros a la rehabilitació del parc d’habitatges. Aquests ajuts, la convocatòria dels quals es publicarà en breu, s’adrecen a la reparació de patologies, a les millores de l’accessibilitat, a la posada al dia de les instal·lacions comunitàries i a millorar l’eficiència energètica dels edificis. Del total de 42,5 milions d’euros, 8,5 milions els gestionarà el Consorci de l’Habitatge de Barcelona, i 5,1 milions el Consorci de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
 
Amb l’obtenció d’aquests ajuts i juntament amb els habitatges rehabilitats pels Plans Directors d’Obres d’Adigsa, es preveu que al 2010 el nombre de llars que rebin ajuts per a la rehabilitació arribi fins a les 32.000.
 
Les subvencions estan adreçades a les comunitats de propietaris, als titulars d’edificis d’habitatges d’ús residencial per a la rehabilitació d'elements comuns i als titulars d’habitatges per a la rehabilitació dels interiors. Per optar a aquests ajuts els destinataris han de realitzar un pas previ: el Test de l'Edifici (TEDI), excepte si es tracta d’obres per risc greu i imminent. Una novetat és que el TEDI des d’aquest any es pot demanar conjuntament amb la sol·licitud dels ajuts a la rehabilitació, fet que agilitarà la tramitació dels ajuts i de les obres de rehabilitació protegides.
 
A partir de la resolució de la subvenció, els destinataris disposaran d’un any per realitzar les obres de rehabilitació, que s’hauran d’ajustar alque estableixi el resultat del TEDI. La quantia de la subvenció pot significar des d’un 25% a un 60% del pressupost protegible de l’obra, en funció del tipus de rehabilitació.
 
 
El Govern avançarà fins al 60% de l’import de les subvencions aprovades
 
Dins el context de crisi econòmica general, el Govern ha adoptat mesures específiques, entre les quals destaca l’avançament de les subvencions a la rehabilitació. Des de finals del 2008, el pagament de les subvencions s’avança, mitjançant la concessió de bestretes de fins a un 60% del valor de la subvenció, quan s’acredita la realització del 30% de les obres.
 
I, paral·lelament, el conveni signat amb les entitats financeres que operen a Catalunya també possibilita dos tipus de crèdits en aquesta línia:
 
  • • Un préstec bestreta per iniciar obres de rehabilitació d’habitatges o edificis que compten amb la subvenció de la Generalitat; on aquesta subvenció serveix de garantia per al préstec i, un cop cobrada, per cancel·lar-lo. El tipus de sortida és de l’EURIBOR + 0,9.
  • • I un préstec bestreta per a les actuacions de rehabilitació dels habitatges acollits al Programa de cessió d’habitatges de la Generalitat, és a dir, en el cas que el propietari cedeixi l’habitatge a l’Administració perquè aquesta el destini a lloguer. En aquest cas, la renda del lloguer és el que serveix de garantia al préstec i es destina, en part, a pagar les quotes d’amortització. El tipus d’interès de sortida d’aquests préstecs és de l’EURIBOR + 0,75
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia