Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern inverteix 12,6 milions d'euros en obres de millora a la xarxa viària

query_builder   30 març 2010 14:41

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix 12,6 milions d'euros en obres de millora a la xarxa viària

  • Els treballs permetran afavorir la seguretat i la fluïdesa del trànsit en carreteres de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran, l’àmbit metropolità i les comarques gironines
  • Entre les actuacions que s’aproven, destaquen el condicionament de l’L-201 entre Maldà i Arbeca i de la C-28 entre Salardú i Baqueira
  • El Govern aprova una inversió d’1,2 milions d’euros per al finançament de la millora de la travessera de la C-63 a la Vall d’en Bas
El Govern ha aprovat avui obres de millora en quatre carreteres a les comarques de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran i l’Àmbit Metropolità, amb una inversió total d’11,4 milions d’euros. Les obres permetran afavorir les condicions per a la circulació, pel que fa a seguretat, fluïdesa i comoditat, amb actuacions com millores de traçat, reordenació d’encreuaments i renovacions de ferm.
 
En concret, el Govern ha donat impuls avui a la millora de traçat de l’L-201 entre Maldà i Arbeca, l’eixamplament de la C-28 entre Salardú i Baqueira (Naut Aran) i la construcció de dues rotondes, a Castellar del Vallès i a Cardedeu. Així mateix, ha aprovat una inversió d’1,2 milions d’euros per al finançament d’obres de millora a la travessera de la C-63 a la Vall d’en Bas.
 
Millora de traçat de l’L-201. Maldà - Arbeca
 
El Govern ha impulsat les obres de condicionament de l’L-201 entre Maldà i Arbeca, que permetran millorar-ne el traçat i nivell de servei en un tram de 10 quilòmetres. Els treballs, que comportaran una inversió de 6,1 milions d’euros, començaran a finals d’estiu i tindran un termini d’execució de 12 mesos.
 
Les obres consistiran principalment en l’eixamplament de la carretera, la suavització d’alguns revolts i pendents i la renovació del ferm, amb l’objectiu de millorar la seguretat i la comoditat en la conducció. Aquesta actuació abasta els termes municipals de Maldà, Belianes i Arbeca, a les comarques de l’Urgell i les Garrigues.
 
El tram on s’actuarà s’inicia a la rotonda per accedir a Maldà, a l’encreuament amb la carretera LP-2335, i finalitza al nucli d’Arbeca. Es preveu eixamplar la via en els trams interurbans dels 5,5 metres que té actualment als 8 metres previstos. Així, la calçada passarà a comptar amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals de 0,5 metres. A les travesseres urbanes, es preveu principalment la renovació del ferm.
 
Pel que fa a estructures, cal indicar que hi ha previstos diversos marcs necessaris per a la millora del drenatge de la carretera. Així, es construiran vuit calaixos per facilitar el drenatge de la carretera, amb mides que oscil·len entre els 2 i els 6 metres d’amplada i amb una alçada de 2 metres en tots els casos.
 
Les obres també inclouran la formació d’un total de 4,5 quilòmetres de camins, tant de servei com d’accessos a finques, que tindran una amplada d’entre 5 i 6 metres. L’actuació es complementa amb la formació de cunetes, la senyalització horitzontal i vertical i la col·locació de barreres de seguretat. Així mateix, com a mesures d’integració ambiental, es durà a terme l’estesa localitzada de manta orgànica i el tractament de terra vegetal als talussos.
 
 
Millora de traçat de la C-28 entre Salardú i Baqueira (Naut Aran)  
 
D’altra banda, el Govern ha impulsat les obres per condicionar el traçat de la C-28 entre Salardú i Baqueira (Naut Aran), que compten amb un pressupost de 4 milions d’euros. Els treballs permetran eixamplar la carretera i renovar el paviment al llarg d’un tram de quatre quilòmetres. Es preveu que els treballs comencin el proper mes de maig, amb un termini d’execució de 10 mesos.
 
Aquesta actuació té com a objectiu millorar les condicions per a la circulació en el tram que discorre entre el nucli de Salardú i Baqueira i, en concret, inclourà les tasques següents:
  • Formació d’un voral de 2 metres d’amplada, per tal de facilitar l’aturada dels vehicles, per exemple, en cas de nevades.
  • Suavització de revolts per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció.
  • Millora de la intersecció actual per a l'accés a Tredós; així, es construirà un tercer carril central per als girs a l’esquerra.
  • Formació d’un recinte per tal d'emmagatzemar fundents (sal) a l'entorn de Baqueira.
  • Renovació del paviment de la carretera. Prèviament a l’estesa de la nova capa d’asfalt, s’aplicarà un tractament específic en els punts que presentin un major desgast.
  • Adaptació de la xarxa de drenatge
  • Construcció de murs de formigó i escullera.
  • Marques viàries, senyalització horitzontal i vertical i col·locació de barrera de seguretat.
  • Mesures d’integració ambiental, com l’estesa i tractament de terra vegetal, hidrosembra i plantacions.
                    
  
 
Nova rotonda a Cardedeu
 
El Govern ha impulsat les obres per reordenar el trànsit i millorar la seguretat en l’encreuament entre la C-251 i la BV-5105, a Cardedeu. Aquesta actuació, amb un pressupost de 700.000 euros, consistirà en la construcció d’una rotonda. Les obres començaran aquesta primavera i tindran una durada prevista de nou mesos.
 
La C-251, carretera de la xarxa local que comunica Cardedeu amb Granollers, registra un trànsit molt intens. A la sortida del nucli urbà en direcció a Granollers, creua amb la BV-5105, via també molt utilitzada ja que, al seu torn, permet arribar a la rotonda d’accés a l’autopista AP-7. Aquest encreuament està format per un carril central per als girs a l’esquerra situat a la C-251 i illetes per encaminar el trànsit sobre la BV-5105.
 
La rotonda que ara s’impulsa substituirà aquest encreuament, en forma de T, i permetrà millorar la canalització del flux de vehicles i la seguretat viària. El nou giratori tindrà 50 metres de diàmetre exterior, amb una calçada anular de 8 metres, voral exterior d’1,5 i interior de 0,5 metres. Els 1,5 metres exteriors de la illeta central seran trepitjables.
 
Donada la proximitat d’aquesta cruïlla amb la línia del ferrocarril, la construcció de la rotonda comportarà el desplaçament del traçat de la carretera C-251 en uns 250 metres i de la BV-5105 en uns 100 metres. Paral·lelament, es preveu renovar el paviment d’un tram de 230 metres de la C-251 en direcció al nucli urbà de Cardedeu. Els treballs es completaran amb els elements de drenatge, senyalització, col·locació de barreres de seguretat, enllumenat i plantacions.
 
 
Rotonda a la B-124, a Castellar del Vallès                              
 
El Govern ha previst la construcció d’una rotonda de grans dimensions a la B-124, a Castellar del Vallès, per tal de millorar la canalització i la seguretat del trànsit en un encreuament que registra un trànsit elevat. Es preveu que els treballs de la nova rotonda comencin el segon trimestre de 2010 i tinguin una durada de sis mesos.
 
El giratori se situarà en la intersecció de la carretera B-124 amb els carrers del Bages i del Baix Camp. Tindrà 60 metres de diàmetre, amb una calçada anular de 10 metres, un voral exterior d’1,5 metres i un altre d’interior de 0,5 metres.
 
A més de la formació del giratori, l’actuació inclourà altres tasques com la pavimentació, la senyalització, els sistemes de drenatge, les barreres de seguretat i l’enllumenat de la rotonda.
 
Aquesta rotonda representa una primera actuació en el marc del desdoblament de la B-124 entre Castellar del Vallès i Sabadell, en l’estudi informatiu del qual ja s’ha formulat la declaració d’impacte ambiental.
 
Millora de la travessera de la C-63 a la Vall d’en Bas
 
Finalment, el Govern ha aprovat també una aportació d’1,2 milions d’euros per finançar obres de millora i d’integració urbana a la travessera de la C-63 al terme de la Vall d’en Bas. Aquesta actuació quedarà recollida en un conveni de col·laboració que signaran pròximament el Govern i l’Ajuntament d’aquest municipi.
 
Arran de l’entrada en servei de la variant de Sant Esteve d’en Bas (terme de la Vall d’en Bas), la travessera de la C-63 ha perdut la funcionalitat de carretera i ha adquirit el caràcter de via exclusivament urbana i, per aquest motiu, pot passar a integrar-se a la xarxa viària municipal. Així, s’ha previst el traspàs de la travessera de la Generalitat a l’Ajuntament i l’execució de treballs de millora i adequació. 
 
El tram que es traspassarà té una longitud de 2 quilòmetres, des de l’inici de la travessera de la C-63 fins a l’encreuament amb les carreteres C-152 i C-153. L’Ajuntament redactarà el projecte que detallarà els treballs d’adequació a dur a terme i licitarà i adjudicarà les obres corresponents, per a les quals la Generalitat aportarà la inversió aprovada avui d’1,2 milions d’euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia