Direcció General de Comunicació

Altres acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   30 març 2010 17:00

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Suport al Centre Calassanç de Formació Professional
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català de les Indústries Culturals a concedir una subvenció de 600.000 euros exclosa de concurrència pública al Centre Calassanç de Formació Professional. La subvenció es destinarà reduir l’import de la matrícula del Graduat en Cinema i Mitjans Audiovisuals, a la realització del Base New Talent i a l’organització i realització del Festival Four Corners, i altres activitats de formació de professionals del sector audiovisual.
 
 
Cessió d’un terreny a l’Institut de Ciències Fotòniques
 
El Govern ha aprovat cedir gratuïtament un terreny a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) perquè s’hi pugui construir un edifici destinat a desenvolupar el programa de recerca Cellex Nest. La parcel·la, situada  al Parc Mediterrani de Tecnologia de Castelldefels, fa 1.180 m² i l’edifici que s’hi construirà tindrà uns 3.800 m².
 
L’ICFO és un centre de la xarxa CERCA de la Generalitat amb participació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que es va crear el 2002 i que centra la seva activitat en la recerca i la formació dins les diferents branques de les ciències i tecnologies òptiques.
 
El programa Cellex Nest desenvolupa activitats de recerca al límit entre la fotònica i altres àrees de la ciència, entre elles la biologia, la medicina, les tecnologies de la informació i les comunicacions, les energies renovables, la nanotecnologia i el medi ambient.
 
CERCA, Centres de Recerca de Catalunya, és un programa impulsat pel Govern  per agrupar, coordinar i visibilitzar les activitats dels centres de recerca independents creats durant els darrers anys i que fins ara no disposaven d’una institució comuna. Els 39 centres CERCA són participats per la Generalitat i per una o diverses universitats.
 
 
Concessió definitiva de ràdio municipal als ajuntaments de Sant Esteve Sesrovires i Vilassar de Mar
 
El Govern ha acordat atorgar la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència als ajuntaments de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i Vilassar de Mar (Maresme).
 
Els dos municipis ja disposaven de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal des de 1992. Després de l’aprovació dels projectes tècnics de les emissores i de la inspecció tècnica de les instal·lacions, el Govern ha procedit a l’atorgament definitiu de la concessió a la ràdio municipal.
 
 
El Govern ratifica el nomenament d’Antoni Giró com a rector de la Universitat Politècnica de Catalunya
 
El Govern ha ratificat el nomenament d’Antoni Giró com a rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Giró va guanyar les eleccions el passat 10 de març i afronta ara el seu segon mandat.
 
Antoni Giró i Roca (Reus, 1949) és rector de la UPC des de 2006. És doctor en ciències físiques per la Universitat de Barcelona (UB) i catedràtic de l’àrea de física aplicada de la UPC. Ha fet classes a la UB i la UPC, on és catedràtic de l’àrea de física aplicada. Ha estat professor visitant a la universitat East Anglia, a l’Institute of Food Research i professor honorari a la Universidad Ricardo Palma del Perú. Ha ocupat diversos càrrecs universitaris i ha estat durant 10 anys president de la Societat Catalana de Física.
 
En l’àmbit de la recerca, ha consolidat un grup pioner en aplicacions de la simulació amb ordinador a l’estudi del comportament atòmic dels sistemes condensats. Ha participat en publicacions sobre formació superior i en 25 projectes de recerca, 13 dels quals ha dirigit. Ha publicat 70 treballs en revistes especialitzades.
 
També ha desenvolupat tasques en el Govern 7 anys, primer com a director general de Recerca i vicepresident del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT) i després com a director general d’Universitats.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia