Cultura

Biblioteques

El Departament de Cultura augmenta un 8% el pressupost per a la compra de documents de les biblioteques públiques

query_builder   22 gener 2019 16:44

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura augmenta un 8% el pressupost per a la compra de documents de les biblioteques públiques

  • Durant el 2019, s’aportaran als ajuntaments gairebé 4 milions d’euros per a la compra de llibres a les biblioteques
  • A més, s’incrementen els recursos per a la biblioteca digital eBiblioCat
Biblioteques
Aquest any, el pressupost global per a l’adquisició i subscripció de documents per a biblioteques públiques del Departament de Cultura augmenta globalment el 8%, fins arribar als 5.224.000 euros.
 
Així, a partir d’avui, i fins al 6 de febrer, tots els ajuntaments de Catalunya amb biblioteques públiques integrades al Sistema de Lectura Pública de Catalunya ja poden presentar-se a les dues convocatòries de subvencions que el Departament de Cultura promou per adquirir llibres i diaris. Enguany, el Departament de Cultura destina un total de 3.967.500 euros per a que els ajuntaments reforcin les col·leccions bibliogràfiques de les seves respectives biblioteques.
 
La primera línia de subvenció permetrà a les biblioteques públiques seleccionar llibres en català i occità per a una valor total de 2.238.000 euros a partir dels projectes que les editorials presenten dins del Sistema d’Adquisició Bibliotecària (SAB). Paral·lelament, a través de la segona línia d’ajuts es preveu destinar un total de 1.729.500 euros als ajuntaments per tal que adquireixin directament llibres i subscripcions de diaris destinats a les seves biblioteques.
 
Amb la configuració d’aquests dos ajuts el Departament de Cultura es fixa com objectiu:
-          Donar suport a la indústria editorial en català i occità
-          Facilitar l’adquisició de llibres i diaris a través de les llibreries local
-          Incrementar els fons bibliogràfics de les biblioteques públiques i la seva capacitat de selecció
 
Com a novetat d’aquest any, l’ajut destinat a la compra de llibres i diaris s’ha ampliat a totes les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per la qual cosa s’hi han incorporat les poblacions de menys de 5.000 habitants amb biblioteca pública integrada al Sistema. Aquesta novetat comporta que 98 biblioteques públiques de poblacions inferiors a 5.000 habitants podran disposar directament d’aquest ajut.
 
La inversió en adquisició de llibres i diaris es complementarà amb la subscripció de revistes per a les biblioteques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre i l’increment de les col·leccions disponibles per a tots els usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya a través d’eBiblioCat, la biblioteca digital del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, que enguany incorporarà l’accés a enciclopèdies generals i temàtiques i que augmentarà dels documents audiovisuals (films, documentals, etc.).
 
Més informació sobre les subvencions en l’àmbit de les biblioteques:
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia