Justícia, Drets i Memòria

Pilar Heras

Mor Pilar Heras, directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil

query_builder   28 gener 2019 08:48

event_note Nota de premsa

Mor Pilar Heras, directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil

Pilar Heras
.
La directora general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil ha mort a Barcelona, aquest diumenge, 27 de gener, víctima d’un accident vascular cerebral. La consellera de Justícia, Ester Capella, expressa el seu dol en nom del Govern de la Generalitat i de totes les seves companyes i companys de feina. Capella ha destacat “el compromís i l’empremta social” d’una companya dedicada a “la generació de noves oportunitats per als més vulnerables”. El comiat tindrà lloc dimarts que ve, a les 16.00 hores, al Tanatori de Figueres.
 
Heras es va incorporar a la direcció general el febrer de 2016, poques setmanes després que l’exconseller Carles Mundó assumís la cartera de Justícia. Des d’aquell moment i fins ara, Heras ha pilotat l’atenció a les víctimes de delictes i els centres educatius de Justícia Juvenil, dedicats a la reinserció social d’adolescents i joves que han comès algun delicte i que, sovint, pateixen també algun problema de salut mental i risc notable d’exclusió social. De la gestió de Pilar Heras, en destaca l’aposta per les mesures penals alternatives (MPA), que permeten el compliment de condemnes penals fora de l’entorn penitenciari, amb treballs en benefici de la comunitat.   

Pilar Heras (1954-2019) era doctora en Ciències de l’Educació i professora titular de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona (UB). També va ser coordinadora del Grup de Recerca Consolidat de Pedagogia Social i directora del màster d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Restaurativa de la UB.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia