Cultura

Berlinale

Presència catalana destacada a la Berlinale: 6 pel·lícules, 4 projectes d'estudiants i una cinquantena d'empreses

query_builder   29 gener 2019 14:12

event_note Nota de premsa

Presència catalana destacada a la Berlinale: 6 pel·lícules, 4 projectes d'estudiants i una cinquantena d'empreses

  • El festival de cinema se celebra del 7 al 17 de febrer a la capital alemanya
La 69a edició de Berlinale - Berlin International Film Festival comptarà enguany amb una forta presència catalana. Un total de 6 pel·lícules participaran en diferents seccions, 4 estudiants catalans presentaran els seus projectes i una cinquantena d’empreses seran presents al festival i mercat de cinema.
 
A la secció Competition, es podrà veure la nova pel·lícula d'Isabel Coixet, Elisa i Marcela. El film ha estat produït per la productora catalana Rodar y Rodar, Zenit TV, Lanube Películas i TV3-Televisió de Catalunya. Al territori espanyol, el film es podrà veure a través de les televisions autonòmiques i serà distribuït a través de la plataforma Netflix a tot el món.  Protagonitzada per Greta Fernández i Natàlia de Molina, la pel·lícula retrata el primer matrimoni de la història entre dues dones. La directora torna al festival després d'haver-hi presentat Mi vida sin mí (2003), Elegy (2008), Nadie quiere la noche (2015) i The Bookshop (2018).
 
També a competició, dins la secció Berlinale Shorts, ha estat seleccionat Suc de síndria d'Irene Moray de la productora catalana Distinto Films, que farà la seva premiere mundial al festival.
La nova producció de Neus Ballús, Reservat al personal (Ikiru Films, El Kinògraf, La Terraza Films and Turanga Films en coproducció amb Les Films Hatari), competeix a la secció Panorama amb Breve historia del planeta verde de Santiago Loza (Constanza Sanz Palacios, Anavilhana, AutentiKa Films, Zentropa Spain), una coproducció argentina, alemanya, brasilera i catalana.
 
Aquestes tres pel·lícules han rebut el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a través de les diferents línies d’ajut que posa als servei del sector audiovisual. En concret, Elisa i Marcela va rebre l’ajut a la producció d'obres audiovisuals destinades a ser emeses per televisió; Suc de Síndria l’ajut per a la producció de curtmetratges cinematogràfics i Reservat al personal va obtenir l’ajut per al desenvolupament de projectes audiovisuals i l’ajut a la producció de llargmetratges cinematogràfics, llargmetratges i mini sèries televisius de ficció i sèries d'animació per televisió.
 
A la secció Generation KPlus, ja es va anunciar la participació de Baracoa de Pablo Briones and The Moving Picture Boys, una coproducció entre Suïssa, Estats Units i Catalunya (C-Side Productions, The Moving Picture Boys, Playlab Films).
També a Generation 14Plus ha estat seleccionat el curtmetratge Cocodrilo de Jorge Yúdice (Japonica Films), que tindrà la seva premiere mundial al festival.
 
La secció Forum ha creat un nou programa anomenat "Archival Constellations", amb l'objectiu de revisitar la història del cinema a partir d'un punt de vista contemporani. En aquest context es presentarà la pel·lícula marroquina De quelques événements sans signification, de Mostafa Derkaoui, un film que ha estat restaurat per la Filmoteca de Catalunya.
 
Aquesta any, quatre catalans han estat seleccionats al programa de formació Berlinale Talents: Anna Giralt, Mireia Graell, Eva Pauné i Emiliano Pastor. A més, han estat seleccionats els dos projectes dels dos últims: Pauné presentarà Totes i cadascuna al talent Project Market com a guionista. I, d'altra banda, Emiliano Pastor presentarà Calypso al Scrip Station com a director i guionista.
La catalana Carla Simón també serà present al mercat amb el seu nou projecte Alcarràs, una producció que ha rebut el suport al desenvolupament de l'ICEC. 
 
En la part professional, 10 produccions catalanes busquen ser distribuïdes arreu del món i tindran passes dins el mercat per tal de trobar compradors. D’altra banda, a la delegació catalana hi haurà unes 50 empreses que seran presents al mercat sota el paraigües de Catalan Films & TV, la marca de promoció internacional de l’ICEC per a l’audiovisual i que realitza l’acompanyament de la indústria en mercats i festivals.
 
  
 
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia