Palau Robert

PRobert

L'exposició "Cèl·lules sobre llenç" es presenta al Palau Robert amb motiu de la Biennal Ciutat i Ciència

query_builder   5 febrer 2019 11:33

event_note Nota de premsa

L'exposició "Cèl·lules sobre llenç" es presenta al Palau Robert amb motiu de la Biennal Ciutat i Ciència

L’exposició "Cèl·lules sobre llenç", creada per l’investigador de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona Carlos Barcia, s’exhibirà al Palau Robert de Barcelona del 7 a l’11 de febrer amb motiu de la Biennal Ciutat i Ciència, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.
PRobert
Aquesta exposició és un recull d'imatges preses mitjançant diverses tècniques de microscòpia, com a part de diferents projectes de recerca que l’autor ha anat desenvolupant durant anys d’investigació en neurociències. La major part d’aquestes obres han estat seleccionades com a portades de revistes científiques, com la prestigiosa revista Nature en la seva secció especialitzada de neurologia. Les imatges són de matèria real, teixit cerebral, i els colors van ser escollits d’entre làsers amb diferents longituds d’ona.
Neurones i altres tipus de cèl·lules del sistema nerviós són exposades en condicions normals o patològiques, mostrant la bellesa del món microscòpic que habita dins dels nostres cervells. Art i ciència es barregen en aquesta exposició on la bellesa de la realitat és probablement més important que la realitat mateixa.
El propòsit d'aquesta exposició, a més de ser una forma d'expressió artística, és apropar al públic en general la investigació en neurociències, tan fonamental i necessària en els nostres dies.
La Sociedad Española de Neurociencias (SENC), la Fundación Española por la Ciencia y la Tecnología (FECyT) i la Fundació Banc Sabadell han fet possible aquesta exposició, pel seu valor científic i artístic, i pel seu potencial com a eina de divulgació de les neurociències.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia