Territori

TES

El conseller Calvet inaugura onze allotjaments tutelats per a gent gran a Cardona

query_builder   8 febrer 2019 12:21

event_note Nota de premsa

El conseller Calvet inaugura onze allotjaments tutelats per a gent gran a Cardona

  • Els pisos estan situats en un edfici del casc antic del municipi que s’ha rehabilitat per donar-li un ús social
  • Aquest tipus d’habitatges ofereixen una alternativa més adaptada a la gent gran del municipi ja que compten amb serveis integrats com bugaderia i sales d’estar comunitàries
TES
Calvet i Estruch visiten un dels pisos, aquest matí.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, han inaugurat aquest matí onze allotjaments tutelats per a gent gran situats en un edifici rehabilitat del nucli antic del municipi, al carrer Escassany. Els pisos tenen una superfície d’entre 19 i 29 metres quadrats i disposen de cuina, bany, llit, armari, sofà, taula i cadires. Alhora, hi ha uns espais compartits que són la bugaderia, el magatzem, els trasters i la sala d’estar, situada a la planta superior, que disposa també de cuina.
 
Calvet ha posat en valor la col·laboració amb l’Ajuntament per tirar endavant aquest projecte “que té dues virtuds: d’una banda hem rehabilitat i donat vida a un edifici del nucli antic i, de l’altra, oferim un servei a la gent gran amb un projecte innovador pensat per atendre les seves necessitats”. Dels onze allotjaments, vuit són individuals, dos són per a parelles “i un el reservarem per a casos d’emergència social”, ha destacat.
TES
La façana de l'edifici rehabilitat per fer els pisos.
Els habitatges estan pensats per a persones majors de 65 anys del municipi que mantenen la seva autonomia però que per circumstàncies sociofamiliars o socioeconòmiques no poden continuar vivint a la seva llar. Els residents pagaran un preu de lloguer social i que dependrà del número de metres quadrats de cada allotjament. També s’hauran de fer càrrec de les factures dels subministraments bàsics i comptaran amb el suport del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) per tal d'atendre les necessitats de forma individualitzada (control de medicació, de salut o petites cures, entre d’altres).
L’obra realitzada per adaptar l’edifici ha comptat amb un pressupost total de 435.000 euros, dels quals 151.635 els ha aportat la Generalitat, 131.750 de l’Ajuntament de Cardona i la resta l’Estat a través dels convenis amb la Generalitat.
 
Per optar als allotjaments tutelats cal estar empadronat a Cardona, tenir més de 65 anys i uns ingressos que no superin 2,5 vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM).

5  

Imatges

Foto 1

Foto 1 143

Foto 2

Foto 2 328

Foto 3

Foto 3 94

Foto 4

Foto 4 137

Foto 5

Foto 5 104

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 261

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia