Esport

Presentades a Port Ainé les novetats del programa Esport Blanc Escolar 2018-2019 al Pirineu lleidatà

query_builder   8 febrer 2019 14:17

event_note Nota de premsa

Presentades a Port Ainé les novetats del programa Esport Blanc Escolar 2018-2019 al Pirineu lleidatà

El representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, ha presentat avui a l’estació de Port Ainé (Pallars Sobirà) els detalls del programa Esport Blanc Escolar, que enguany arriba a la 6a edició i que comptarà al Pirineu lleidatà i Aran amb 1.012 alumnes de 3r i 4t de primària, pertanyents a 22 centres, entre escoles rurals públiques i concertades. En el curs anterior, l’alumnat participant d’aquestes comarques va ser de 909.
sge
Fotografia de la presentació del programa
En l’acte, l’han acompanyat l’alcalde de Rialp i vicepresident segon de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; el director de les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé, Xavier Bigordà; el president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida, Joan Ubach; la delegada a Lleida de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Maite Balañà; la inspectora d’Educació, Mariona Reixach, i el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús.
 
La novetat d’enguany és que ja participen al programa totes les escoles, tant públiques com concertades, del Pirineu. S’han incorporat al programa l’escola La Salle, de la Seu d’Urgell, i l’escola Maria Inmaculada, de Tremp. Emmarcat en el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, el programa té l’objectiu d’impulsar la iniciació el coneixement dels esports d’hivern entre la població infantil de 3r i 4t de primària, de les comarques pirinenques i Aran. L’altre objectiu és educar mitjançant l’esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d’ensenyament i dels tècnics d’esport.
 
L’activitat consta de 8 sessions, que es duen a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrat al programa d’educació física i es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en: 3 d’esquí nòrdic, 3 d’esquí alpí i 2 de surf de neu.
 
Enguany i per segon any consecutiu tindrà lloc la Graduació de Neu, trobada de cloenda, en la qual els joves esportistes de 4t de primària que finalitzen la seva participació al programa posen en pràctica el que han après durant el curs en una trobada lúdico-esportiva. El curs passat es va celebrar a la Molina i a Baqueira Beret, i ha estat reconeguda per la Federació Internacional d’Esquí /(FIS), a través dels SnowKidz Award, en els quals ha acabat classificada en quarta posició com a premi a la tasca de foment dels esports d’hivern entre la mainada.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia