Educació

PremisJosep AnselmClavé

Educació rep el Premi Josep Anselm Clavé del Cant Coral per la de creació del títol de Tècniques de Direcció Coral

query_builder   23 febrer 2019 20:36

event_note Nota de premsa

Educació rep el Premi Josep Anselm Clavé del Cant Coral per la de creació del títol de Tècniques de Direcció Coral

 
  • El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial ha recollit el guardó aquest vespre en l’acte de lliurament de premis al Teatre-Auditori de La Salle Gràcia de Barcelona
 
Premi Coral
El Departament d’Educació ha rebut el Premi Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2018 en la categoria d’Ensenyament per la de creació del títol de Tècniques de Direcció Coral. El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós, ha recollit el guardó aquest vespre en l’acte de lliurament de premis que ha tingut lloc al Teatre-Auditori de La Salle Gràcia de Barcelona. Aquest premi és un reconeixement que anualment realitza la Federació de Cors de Clavé (FCC) a les persones, institucions i projectes del món coral.
 
D’acord amb el veredicte del jurat, el títol de tècnic en Tècniques de Direcció Coral dona resposta a una necessitat del sector llargament reivindicada que representa l’assoliment per part de l’administració de la responsabilitat en la formació i qualificació professional del directors de cor del país. El jurat també destaca que es tracta d’un exemple de treball interdepartamental entre els departaments d’Educació i Cultura i que vol que esdevingui un impuls per a què els conservatoris de Catalunya implementin aquest aquests estudis per contribuir a la millora de la qualitat de les corals i a la normalització del mercat laboral.
 
Títol propi de tècnic superior en Tècniques de Direcció Coral

Davant la inexistència d’un títol establert pel govern espanyol que respongués a la necessitat de qualificació detectada en el sector escènic a Catalunya, la Generalitat va crear a l’octubre de 2018 el títol propi de tècnic superior en Tècniques de Direcció Coral. Es tractava d’una necessitat de formació que havia estat expressada per aquest sector i per les diferents entitats que en formaven part, algunes de les quals fins i tot van participar a través d’experts en la redacció del currículum del títol.
 
La competència general que s’atorga a través d’aquests estudis és la de saber aplicar les tècniques de direcció coral, basades en l’elaboració personal d’un repertori musical i vocal, i en tècniques d’expressió artística i comunicació. També el fet de ser capaç de gestionar el projecte musical i les relacions amb l’equip artístic i l’organització, ja sigui en actuació en viu o enregistrament amb criteris artístics, de qualitat i de seguretat.
 
 
23 de febrer de 2019

1  

Imatges

Premis Josep Anselm Clavé

Premis Josep Anselm Clavé 703

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia