Justícia, Drets i Memòria

.

Art i memòria s'uneixen en una nova exposició en format íntim

query_builder   4 març 2019 14:56

event_note Nota de premsa

Art i memòria s'uneixen en una nova exposició en format íntim

.
Exposició temporal 'Reconstrucció'
El Museu Memorial de l’Exili (MUME), ubicat a la Jonquera, acull des d’aquest dissabte 9 de març i fins al mes de juny la mostra ‘Reconstrucció’. És una proposta artística que, a partir d’elements quotidians com cortinatges o catifes, simula un petit habitacle obert als visitants.
 
La selecció dels objectes i la seva disposició en l’espai evoquen el pas del temps i el dolor del passat recent, atapeït de violències i catàstrofes. Alhora, apel·len al recolliment personal, a la introspecció, i inviten a fer reflexions per reconstruir sobre aquest patiment i esfondrament la dignitat i el respecte a la diversitat.
 
‘Reconstrucció’, a càrrec de l’artista visual Ester Baulida, és una invitació a sanar allò que perdura en la memòria com a fracturat i no cicatritzat i a teixir la reconciliació individual i col·lectiva entre el passat recent i el present.
 
La mostra ocupa un petit espai que el MUME reserva per a propostes artístiques contemporànies que tinguin com a eix principal les relacions entre l’art i la memòria. L’objectiu és oferir visions i perspectives diverses en la tasca de recuperació, divulgació i difusió de la memòria històrica.
 
Un espai per a la reconciliació
 
El MUME compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions temporals com aquesta i d’altres de permanents, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica al voltant de l’exili causat per la Guerra Civil espanyola. El gestiona el Consorci del qual formen part la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Justícia, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de la Jonquera i la Universitat de Girona. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia