Polítiques Digitals

Vot

El Govern impulsa una primera experiència de vot electrònic en les eleccions sindicals de demà

query_builder   5 març 2019 14:30

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa una primera experiència de vot electrònic en les eleccions sindicals de demà

  • El Departament de Polítiques Digitals aposta per impulsar la cultura del vot electrònic en les eleccions dels representants dels treballadors i treballadores
  • Demà estan cridats a votar 27.684 treballadors i treballadores per escollir els seus representants sindicals a l’Administració
El Govern durà a terme una primera experiència de vot electrònic en les eleccions sindicals que se celebren enguany a l’Administració de la Generalitat. Es farà demà en una mesa electoral a les dependències del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, que aglutinarà 249 electors i electores.
 
Es tracta d’una experiència pionera en l’àmbit de l’Administració, impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb l’objectiu d’estendre la cultura del vot electrònic en les eleccions dels representats dels treballadors i treballadores, tal i com es recull al Pla de Govern.
 
Els electors que vulguin participar en aquesta experiència, ho podran fer de manera voluntària, en una sala annexa al punt de votació. Els votants podran escollir votar a través d’un ordinador, d’una tauleta o des del seu propi mòbil. Prèviament, han rebut un correu electrònic amb les instruccions necessàries per obtenir la contrasenya que els permetrà fer efectiu el vot amb totes les garanties de privacitat i seguretat.
 
En aquestes eleccions sindicals, que se celebren demà dimecres, s’escolliran 155 representants a cinc juntes de personal de l’Administració de la Generalitat i estan cridats a votar 27.684 treballadors i treballadores públics.
 
 
Vot electrònic: més participació i eficiència
 
En paral·lel, el departament que encapçala Jordi Puigneró segueix tramitant el decret per implantar el vot electrònic com a mètode de vot a les futures eleccions sindicals i la resta de conteses electorals en el si de l’Administració.
 
A banda d’augmentar la participació dels treballadors i de les treballadores, el vot electrònic presenta avantatges pel que fa a l’optimització de recursos. En aquest sentit, el vot electrònic és més eficient perquè permet estalviar recursos, especialment en l’àmbit logístic (material de papereria, meses electorals físiques, reserva d’espais físics, personal de gestió i d’intervenció, etc.) amb plenes garanties de transparència i seguretat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia