Direcció General de Comunicació

Govern

La consellera Artadi fa una crida "a fer tots els esforços per visualitzar les dones"

query_builder   12 març 2019 21:31

event_note Nota de premsa

La consellera Artadi fa una crida "a fer tots els esforços per visualitzar les dones"

  • La portaveu del Govern ha presidit l’acte de celebració del Dia Internacional de la Dona de l’Associació de Dones Marroquines a Catalunya
  • Elsa Artadi ha lliurat la placa d’homenatge que l’entitat ha entregat a l’atleta marroquina, Hasna Bahom, per ser un referent en l’esport i les dones
Govern
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha afirmat que “cal fer esforços des de tots els àmbits per donar visibilitat a les dones” durant l’acte del Dia Internacional de la Dona organitzat per l’Associació de Dones Marroquines a Catalunya (ADMC) a l’Institut Miquel Tarradelll de Barcelona. A l’acte, Artadi ha lliurat la placa d’homenatge a l’atleta marroquina Hasna Bahom, que atorga l’entitat.
 
La portaveu ha explicat que des del Govern “una de les coses que intentem treballar més és per la visibilitat de les dones, sobretot des de l’Institut Català de les Dones i la secretaria general de l’Esport”. Artadi ha remarcat la importància de Bahom com atleta marroquina que trenca barreres com esportista i com a dona: “l’esport serveix per fer cohesió social, cohesió territorial i igualtat. L’esport té els valors de l’esforç, la perseverança i necessitem que serveixi com un vehicle per a la igualtat. Ens calen referents i la Hasna n’és un”.
 
Bahom és una atleta especialitzada en cursa de fons. Va començar a competir amb La Sansi de Viladecans i, posteriorment, va ser atleta del FC Barcelona. A més de guanyar diverses curses populars a Catalunya, es va proclamar campiona de Catalunya de mitja marató (2013, 2014 i 2015) i subcampiona de Catalunya dels 10 km (2015).
 
La presidenta de l’Associació de Dones Marroquines a Catalunya, Faouzia Chati, ha explicat que s’atorga el guardó d’homenatge a Bahom en considerar-la “la gran atleta marroquina” L’entitat, creada des de fa tres anys, té un fort arrelament al barri del Raval de Barcelona, on ha esdevingut un espai formatiu i de trobada de la comunitat marroquina. 
 
Durant l’acte, la consellera Artadi ha presenciat la presentació del documental ‘Cosint espais’, elaborat per la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec i l’Escola de Cinema al Marge. A més d’Artadi, a l’acte hi ha assistit la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Barcelona, Rosa Codina; la consellera del Districte de Ciutat Vella, M. José Chacón; una representació del Consolat del Regne del Marroc i el director de l’Institut Miquel Tarradell, Pedro Menéndez-Arango. 
 
 

4  

Imatges

La consellera Artadi amb l'atleta Hasna Bahom i la presidenta de l'ADMC Faouzia Chati

La consellera Artadi amb l'atleta Hasna Bahom i la presidenta de l'ADMC Faouzia Chati 96

La consellera Artadi arribant a l'acte de l'ADMC

La consellera Artadi arribant a l'acte de l'ADMC 165

La consellera Artadi durant la seva intervenció

La consellera Artadi durant la seva intervenció 80

Fotografia de família

Fotografia de família 121

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia