President

El president Torra ha presidit la 24a nit de les Telecomunicacions (foto: Jordi Bedmar)

President Torra: "Hem de ser capaços de liderar la revolució digital al món"

query_builder   18 març 2019 21:52

event_note Nota de premsa

President Torra: "Hem de ser capaços de liderar la revolució digital al món"

  • El president de la Generalitat clou la 24a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica
El president Torra ha presidit la 24a nit de les Telecomunicacions (foto: Jordi Bedmar)
El president Torra ha presidit la 24a nit de les Telecomunicacions (foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha clos aquest vespre la 24a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que s’ha celebrat a l’Auditori de Barcelona. El cap de l’Executiu, ha afirmat durant el seu discurs de clausura que “hem de ser capaços de liderar la revolució digital al món”. El president Torra ha tingut també paraules d'agraïment a tots els premiats d'aquest esdeveniment recordant que "el Govern treballa per fer-vos costat per tal de fer, entre tots, el país que somiem".
 
A Catalunya el nombre d’empreses TIC ha experimentat un creixement del 27% des del 2013. Es tracta d'un sector que compta amb més de 106.000 treballadors, el 3,1% de la població ocupada del nostre país. En aquest camp, el Goverb ha impulsat  l’estratègia SmartCatalonia,  destinada a convertir Catalunya en un “Smart Country” de referència internacional que aprofiti l’ús de la tecnologia i la informació digital per innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel·ligent, sostenible i integradora. En aquest sentit, el president ha subratllat la rellevància que esdeveniments com el Mobile World Congress i l’Internet of Things Congress se celebrin a Catalunya. El cap de l’exeuctiu ha posat  també especial èmfasi en la necessitat d’estendre la fibra òptica arreu del territori de Catalunya . Cal recordar que el Govern ha signat, recentment, el Compromís Nacional de Desplegament de la Fibra Òptica amb les 4 diputacions per connectar totes les capitals de comarca amb fibra òptica l’any 2020 i oferir serveis de connectivitat de banda ampla a tots els nuclis de població de més de 50 habitants l’any 2023.
 
El president de la Generalitat ha entregat el Premi d’Honor a nivell internacional de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica al director general de la DG CONNECT de la Comissió Europea, Roberto Viola. Durant l’acte s’han lliurat els guardons als millors professionals i projectes del sector TIC. A nivell nacional, el Premi d’Honor ha estat atorgat ex aequo a Marcel Coderch, president de l’Autoritat Catalana de la Competència, i Manel Medina, catedràtic de la UPC i referent en ciberseguretat. Així mateix, han estat reconeguts amb els premis Salvà i Campillo i Alan Turing Ricardo Baeza-Yates (NTENT Hispania i UPF); Josep Ceron i Pere Lumbreras (Intesis Software); Sergi Girona (Barcelona Supercomputing Center) i l’Associació d’Universitaris per a la Cooperació (UPC). El programa Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio ha estat guardonat amb el Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC. El Premi CISCO a la Transformació Digital ha correspost a l’Hospital Clínic i s’ha fet un doble reconeixement especial a la Sagrada Família (pel seu ús intensiu de la tecnologia) i a Carme Torras (Professional Catalana TIC de l’Any).
 
L’acte ha comptat també amb la presència del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i del president del Parlament, Roger Torrent; així com del  president de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, Pedro Linares, i el degà del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, Eduard Martin.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia