Direcció General de Comunicació

El Govern actualitza l'acreditació i el reconeixement de les escoles d'educació en el lleure

El Govern actualitza l'acreditació i el reconeixement de les escoles d'educació en el lleure

query_builder   19 març 2019 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern actualitza l'acreditació i el reconeixement de les escoles d'educació en el lleure

  • Impulsa un projecte de decret que ha de permetre modificar la normativa vigent en aquest àmbit i adaptar-la a la realitat actual
 
El Govern elaborarà un projecte de decret per a l’acreditació i el reconeixement de les escoles d’educació en el lleure infantil i juvenil. La nova normativa vol adequar els requisits de les escoles d’educació en el lleure reconegudes per la Direcció General de Joventut i l’acreditació de centres del Servei Públic d’Ocupació (SOC) vinculats a les activitats d’educació en el lleure.
 
Des del 1987 i fins el 2011 la Direcció General de Joventut era l’únic organisme que reconeixia les escoles d’educació en el lleure. A partir d’aquell any, el SOC també va poder acreditar centres per tal que impartissin certificats de professionalitat vinculats a les activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil. Cada organisme dona resposta a les necessitats de formació en aquest àmbit de col·lectius diferenciats. Així, el SOC adreça aquests cursos principalment a persones que estan aturades, mentre que les escoles reconegudes per Joventut normalment són entitats vinculades al món del lleure que solen tenir com a destinatàries persones voluntàries, que realitzen aquesta formació com a complement de la seva tasca de voluntariat.
 
El canvi normatiu plantejat pel Govern servirà per actualitzar, simplificar i unificar el reconeixement de la Direcció General de Joventut i l’acreditació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per impartir formació vinculada al lleure educatiu.
 
Així mateix el futur decret facilitarà que les escoles d’educació en el lleure reconegudes per Joventut estiguin capacitades per impartir els certificats de professionalitat del SOC en matèria d’activitats de lleure educatiu amb infants i joves i, igualment, que els centres acreditats pel SOC puguin impartir els cursos de monitor/a i director/a d’activitats d’educació en el lleure definint amb detall quan es pot obtenir la titulació de la Direcció General de Joventut, la titulació del SOC o les dues simultàniament.
 
Per endegar l’actualització de la normativa, el Departament ha comunicat al Govern la consulta pública prèvia a l’elaboració del projecte de decret.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia