Justícia, Drets i Memòria

.

Corre en gran arriba aquest diumenge a la segona edició

La cursa solidària de Brians 2 recapta fons per a l'esclerosi lateral amiotròfica

Mig miler de corredors ja s'han inscrit a la cursa organitzada pels interns i professionals del centre penitenciari

query_builder   22 març 2019 11:07

event_note Nota de premsa

Corre en gran arriba aquest diumenge a la segona edició

La cursa solidària de Brians 2 recapta fons per a l'esclerosi lateral amiotròfica

Mig miler de corredors ja s'han inscrit a la cursa organitzada pels interns i professionals del centre penitenciari

.
La recaptació de la cursa Corre en gran anirà destinada aquest any a la investigació de l’esclerosi lateral amiotròfica, la malaltia neurodegenerativa coneguda com a ELA que provoca una paràlisi dels músculs. La cursa se celebrarà aquest diumenge 24 de març a les 10 del matí a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). El recorregut començarà al Pavelló Municipal d’Esports i la sortida comptarà amb la presència de la consellera de Justícia, Ester Capella.
 
Les inscripcions superaven aquest divendres els 500 participants. Els corredors, però, poden apuntar-se fins al mateix dia de la cursa. Els preu de la inscripció és d’entre 6 i 12 euros, segons la modalitat. Hi ha tres opcions de recorregut: Corre o camina 5 km, destinat al gran gruix de participants i que es pot fer caminant; Supera’t en 10 km, per a atletes amateurs i professionals, i En família 1 km, per a pares i mares amb els seus fills agafats de la mà.

Corre en gran està organitzada per Gambaders Events, un grup de deu interns i tres tècnics del Centre Penitenciari Brians 2. L’objectiu de la cursa popular és recaptar fons per a una causa social. La d’aquest diumenge ja serà la segona edició.
 
La primera edició es va celebrar el març de l’any passat i va aconseguir recaptar 8.820 euros, que van ser destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu per contribuir a la investigació del càncer infantil i a la construcció del nou Pediatric Cancer Center de Barcelona. La Fundació Catalana de l’Esport va distingir Córrer en gran com una de les millors iniciatives esportives de l’any 2018.
 
L’esport: fórmula de reinserció

L’esport és una eina principal en la tasca de rehabilitació que es duu a terme als centres penitenciaris de Catalunya. I en el cas d’aquest projecte, a més de ser un vehicle per a l’adquisició de valors com ara els hàbits saludables i el treball en equip, també serveix per a una finalitat solidària i una oportunitat per mostrar a la ciutadania la feina que es fa als centres. Entre els dorsals d’aquest any, hi ha més d’una seixantena d’interns dels set centres penitenciaris de Catalunya.
 
Durant l’any passat, més de 7.600 interns van prendre part en activitats esportives en tots els centres penitenciaris de Catalunya, que compten amb una plantilla de 34 tècnics esportius. Es calcula que més de la meitat de les persones ingressades a presó realitzen alguna activitat física o esportiva.

1  

Imatges

Cartell de la cursa

Cartell de la cursa 2069

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia