Servei Meteorològic de Catalunya

Imatge

Calvet: "L'obertura de dades meteorològiques suposa un motor econòmic per al país"

query_builder   22 març 2019 15:46

event_note Nota de premsa

Calvet: "L'obertura de dades meteorològiques suposa un motor econòmic per al país"

  • Coincidint amb la celebració del Dia Meteorològic Mundial, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha posat en valor la importància de les dades obertes en el món de la meteorologia per a “generar riquesa, crear oportunitats de negoci i d’ocupació”
 
Imatge
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Eliseu Vilaclara, i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha presidit avui al Palau de Pedralbes l’acte de celebració del Dia Meteorològic Mundial.
 
Calvet ha posat en valor les oportunitats que genera l’obertura de dades meteorològiques a la ciutadania i empreses. En aquest sentit, ha assegurat que “volem ajudar a crear oportunitats de negoci per a noves empreses, generar riquesa, i ocupació”, perquè les dades obertes suposen un “motor econòmic per al país”.
 
Ha insistit que “el compromís del Govern amb la transparència és absolut, com ho és amb el canvi climàtic”, i ha defensat que “l’accés fàcil a dades meteorològiques de qualitat i verificades pot aportar un salt qualitatiu a la informació, i no serà l’últim”.
Imatge
Debat obert sobre transparència
 
Precisament, la celebració d’enguany ha servit també per a debatre al voltant de l’obertura de dades en l’àmbit de la meteorologia, mitjançant una taula oberta que ha comptat amb la participació del director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara;  la directora general de Transparència i Dades Obertes, Núria Espuny; el director de l’empresa HYDS, Rafael Sánchez-Diezma; el director de l’Earth Sciences del BSC, Francisco Doblas-Reyes,  i la cap de Gestió de productes digitals d’EURECAT, Lali Soler. El debat ha estat moderat per l'enginyer i divulgador Josep Maria Ganyet.
 
Precisament, el passat mes de desembre el Govern va aprovar l’Estratègia de dades obertes de la Generalitat de Catalunya i l’adhesió a la Carta Internacional de Dades Obertes, amb l’objectiu de gestionar i donar visibilitat de forma integral a totes les dades de la Generalitat per fomentar la transparència i la reutilització social de la informació pública.
 
Durant l’acte, el director del Servei Meteorològic de Catalunya ha anunciat que properament estaran disponibles més de 300 milions de dades d’estacions meteorològiques automàtiques, i que es preveu que a curt termini se n’obrin d’altres.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 225

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia