Cultura

Albert Quesada

L'IRL col·labora en la programació d'un focus de dansa contemporània catalana a Munic

query_builder   26 març 2019 11:06

event_note Nota de premsa

L'IRL col·labora en la programació d'un focus de dansa contemporània catalana a Munic

  • La iniciativa és una oportunitat única per mostrar la creació catalana contemporània al públic i als professionals d’arreu del món
El focus de dansa contemporània catalana “DepARTures. Unique Performance and Dance from Catalunya” tindrà lloc del 30 de març al 6 d’abril de 2019 a diversos equipaments de Munic i inclourà actuacions d’Albert Quesada, María Muñoz-Mal Pelo, Pere Faura i Quim Bigas. El programa, que compta amb la col·laboració de l’IRL, es completarà amb la projecció d’una selecció de peces de videodansa de Núria Font, comissariada per Àngels Margarit.
 
DepARTures. Unique Performance and Dance from Catalunya” és un programa especial dissenyat per JOINT ADVENTURES en el marc de la iniciativa ACCES TO DANCE, que promou i reforça la presència de  dansa contemporània a l’estat federal de Baviera.
 
El projecte destaca per l’interès estratègic ja que proposa la presentació d’un extens programa de dansa contemporània catalana amb companyies d’una notable projecció. La iniciativa de dedicar un focus a la dansa contemporània catalana i situar-la en l’escena d’una de les capitals europees amb més vitalitat en aquest àmbit es valora com una oportunitat per identificar la creació catalana com a capdavantera. Es tracta d’un escenari ideal per mostrar la creació catalana contemporània al públic i als professionals d’arreu del món, que assisteixen al festival de Munic, així com per establir noves línies de cooperació amb altres creadors internacionals.
 
L’any 2018 JOINT ADVENTURES va organitzar el programa “New Choreographic Strategies in Dutch Dance”, dedicat a la dansa dels Països Baixos. En aquesta segona edició, la sèrie de focus internacionals es dedica a la dansa contemporània catalana i inclourà les següents actuacions:
 
30 i 31 de març, Schwere Reiter
18:30 hores: Videodansa de Núria Font, en col·laboració amb Àngels Margarit
Peix (7’ / 1994) / Subur 305 (15’ / 1990) / Cos Recordat (7’ / 1997) / Souvenir Zebra (3’ / 2004) / Estances (20’)
20.00 hores: Quim Bigas “Appraisers”
El dia 31, hi haurà un col·loqui entre artista i públic després de l’espectacle.
 
3 d’abril, HochX
19:15 hores: Pere Faura Videodansa, Miratge Cromàtic (13’) / Ballar Impossibles (5’) 
20.00 hores: Pere Faura “No Dance, No Paradise”
Col·loqui entre artista i públic després de l’espectacle.
 
5 d’abril, Muffathalle
18:30 hores: Videodansa en col·laboració amb Mal Pelo + Documental
Eixa Paula (5’) / Canaan (7’) / Cos a l'aire, peus a terra (52‘)
20.00 hores: María Muñoz - Mal Pelo “Bach”
Després de l’actuació hi haurà una recepció amb els artistes.
 
6 d’abril, HochX
18:30 hores: Videodansa
20.00 hores: Albert Quesada “OneTwoThreeOneTwo”
Col·loqui entre artista i públic després de l’espectacle.
 
JOINT ADVENTURES, fundada l’any 1990 per Walter Heun, és una entitat amb seu a Munic que treballa tant a Alemanya com internacionalment en l’àmbit de la dansa i altres disciplines artístiques contemporànies. JOINT ADVENTURES comissaria festivals, programacions de temporada, residències d’artistes, workshops, simposis i projeccions cinematogràfiques en equipaments públics de gran prestigi. L’entitat treballa també per afavorir les relacions i els intercanvis artístics entre Alemanya i altres països. Joint Adventures va ser al 1994 cofundadora de la TANZPLATTFORM DEUTSCHLAND i des de llavors n’és coorganitzadora.
 
ACCES TO DANCE és una iniciativa fundada pel Departament de Cultura de la ciutat de Munic, l’Associació estatal de Baviera de dansa contemporània (BLZT) amb finançament del Ministeri de Ciència i Art del districte d’Alta Baviera. El seu objectiu és desenvolupar un marc teòric i un context pràctic per afavorir la creació de noves estructures en l’àmbit de la dansa contemporània i promoure l’intercanvi artístic a nivell internacional.
 
Un dels objectius des de l’Àrea de Creació de l’IRL és impulsar la presència d'artistes catalans en programacions destacades de la creació contemporània internacional mitjançant acords específics de col·laboració amb festivals, institucions, mostres internacionals, centres d'arts i museus.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia