Polítiques Digitals

Puigneró

El conseller Puigneró viatja al Japó per atraure un centre tecnològic en Intel·ligència Artificial per Catalunya

query_builder   29 març 2019 08:41

event_note Nota de premsa

El conseller Puigneró viatja al Japó per atraure un centre tecnològic en Intel·ligència Artificial per Catalunya

  • El conseller de Polítiques Digitals s’ha reunit aquest divendres a Tòquio amb els responsables de l’empresa NTT Data per tancar els serrells d’un acord que permeti l’aterratge de la multinacional japonesa  a Barcelona
  • La inversió suposaria atraure un centre d’alt valor afegit per la recerca tecnològica a Catalunya i la primera expansió a Europa de l’empresa de Telecomunicacions més gran del Japó
Puigneró al Japó
El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, s’ha reunit aquest divendres a Tòquio amb els responsables de l’empresa NTT Data per tancar un acord que faci possible l’aterratge de la principal empresa japonesa de Telecomunicacions a Catalunya.
 
La reunió ha servit per aplanar el camí perquè l’empresa japonesa situï a Barcelona el seu centre d’excel·lència per Europa en Intel·ligència Artificial.
 
Pel conseller Puigneró “estem parlant d’una fàbrica de talent. És a dir un centre tecnològic en una de les tecnologies emergents més cabdals del moment com és la intel·ligència artificial. Catalunya vol i pot liderar aquesta revolució digital i inversions com aquesta demostren que som avui un referent tecnològic mundial”.
 
Per Puigneró, “la intel·ligència artificial arribarà segur. Ens impactarà segur. El tema important és qui i des de on es liderarà aquesta revolució. Catalunya disposa de les capacitats i potencialitats per liderar el desenvolupament de la intel·ligència artificial i per posicionar-nos com un pol tecnològic en IA”.
 
En paral·lel, el departament de Polítiques Digitals està treballant una Estratègia Nacional en Intel·ligència Artificial, que el Govern aprovarà properament, que permeti impulsar l’ecosistema català en IA, situar Catalunya com un dels motors de la IA a Europa, potenciar la recerca i la innovació i crear, retenir i atraure talent especialitzat a Catalunya.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 76

Foto 2

Foto 2 331

1  

Talls de so

Puigneró: "Estem parlant de portar a Catalunya una fàbrica de talent del segle XXI"
mp3 | 350

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia