Servei Meteorològic de Catalunya

Mapa

Les baixes pressions provocaran un temps variable aquesta Setmana Santa

query_builder   17 abril 2019 13:04

event_note Nota de premsa

Les baixes pressions provocaran un temps variable aquesta Setmana Santa

 
  • El temporal marítim i el vent de llevant seran els protagonistes, sobretot entre dijous i divendres
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la predicció per Setmana Santa vindrà marcada per la presència de baixes pressions al sud i oest de la península Ibèrica. Fins dissabte, el gradient de pressió serà molt marcat a la meitat sud del territori i farà que el vent bufi de component est amb cops forts o molt forts. A més, entre diumenge i dilluns de Pasqua, els models meteorològics indiquen que les baixes pressions podrien apropar-se a Catalunya.
 
Demà dijous es preveu que el cel estigui molt ennuvolat en general, amb núvols més abundants a la meitat sud, on hi haurà pluges entre febles i moderades a partir de mitja tarda que localment podran acumular fins a 50 mm. El vent de llevant serà entre fluix i moderat en general i s’intensificarà al llarg del dia. Al litoral i prelitoral sud, el vent serà d’intensitat entre moderada i forta amb ratxes que poden ser molt fortes. A més, hi haurà temporal marítim amb onades que poden superar els 2,5 metres. El temporal de llevant no minvarà fins divendres Sant a migdia, quan s’obriran clarianes arreu, tret de l’extrem sud. Dissabte es mantindrà molt ennuvolat per núvols alts i mitjans arreu, i a la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que podran deixar ruixats dispersos.
 
La previsió a mitjà termini indica la possibilitat que entre diumenge i dilluns de Pasqua la baixa situada al mar Balear s’apropi a Catalunya i porti un augment progressiu de la nuvolositat fins a quedar molt ennuvolat en general, amb nuvolositat més compacta a la meitat sud. Les precipitacions, més probables a la meitat sud, serien d’intensitat entre feble i moderada amb acumulacions que podrien ser localment abundants. El vent de llevant tornaria a reforçar-se i alteraria l’estat de la mar.
 
Davant d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per vent i estat de la mar per dijous i per divendres.
 
A causa de la variabilitat de la situació meteorològica prevista, cal seguir amb atenció les actualitzacions de la predicció.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
17 d’abril de 2019

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 208

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia