Justícia, Drets i Memòria

.

L'objectiu és augmentar el suport als reclusos per evitar la reincidència

El Govern destina més d'1 MEUR a les entitats socials que treballen en la reinserció dels interns

query_builder   24 abril 2019 13:48

event_note Nota de premsa

L'objectiu és augmentar el suport als reclusos per evitar la reincidència

El Govern destina més d'1 MEUR a les entitats socials que treballen en la reinserció dels interns

El tercer sector col·labora amb Justícia en l’educació sexual, la deshabituació del consum de drogues i altres activivitats per generar noves oportunitats
.
.
El Consell Executiu d’aquest dimecres ha aprovat la quantitats d’1.110.000 euros per a subvencions a les entitats de tercer sector que col·laboren amb el Departament de Justícia en la rehabilitació i reinserció social de les persones privades de llibertat en els centres penitenciaris catalans i, també, d’aquells que es troben ja en llibertat condicional. L’objectiu és proporcionar-los eines per evitar la reincidència.
 
Les accions que duen a terme aquestes entitats del tercer sector són molt diverses. Des dels programes de deshabituació en drogues, el seguiment dels interns que es troben dins del procés d’excarceració, les teràpies assistides amb animals, els programes de prevenció de la violència masclista, els de salut sexual o reproductiva per a les dones o els de mediació cultural, entre molts d’altres.
 
La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament Justícia treballa amb 118 entitats col·laboradores i prop de 600 voluntaris en la rehabilitació i reinserció social en l’àmbit de presons i també en el medi obert.
 
Compromís amb la rehabilitació i la reducció de la reincidència
 
L’aposta per potenciar la col·laboració amb les entitats del tercer sector contribueix positivament a la reducció de la taxa de reincidència, que a Catalunya és d’un 30 %, segons el darrer estudi sobre reinserció penitenciària.
 
La darrera recerca en aquest àmbit constata que aquest percentatge és encara inferior quan els interns prenen contacte de manera progressiva amb l’exterior abans d’obtenir la llibertat definitiva. A Catalunya hi ha avui prop de 8.500 interns. L’any 2018 van sortir de presó un total 5.800 persones.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia