Cultura

foto

S'obre el concurs 'Tens Insta? Explica un llibre' per estimular els hàbits de lectura dels joves entre 14 i 18 anys

query_builder   3 maig 2019 14:42

event_note Nota de premsa

S'obre el concurs 'Tens Insta? Explica un llibre' per estimular els hàbits de lectura dels joves entre 14 i 18 anys

  • El concurs comença el proper dilluns 6 de maig i finalitza el 17 de maig
FOTO
L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura i Adolescents.Cat, el portal d'internet líder en informació juvenil, posen en marxa el proper dilluns 6 de maig el concurs ‘Tens Insta?. Explica un llibre’ que vol estimular principalment els hàbits de lectura dels joves entre 14 i 18 anys que estiguin cursant 3er i 4art de la ESO, Batxillerat o  Cicle formatiu de Grau mitjà.  A Catalunya hi ha 282.704 joves en aquesta franja d’edat.
 
El funcionament del concurs és senzill; l’adolescent ha de triar un llibre que hagi llegit i fer-ne una recomanació a través d'un post d’Instagram. Pot fer-ho en format foto o vídeo acompanyat d'una petita descripció explicant el per què li ha agradat. També podrà publicar una cita del llibre acompanyada de la recomanació i sempre amb l’etiqueta #explicaunllibre.
 
Els joves es convertiran en bookstagrammers, uns amants de la lectura que s'expressen a través de la fotografia, aconseguint crear una comunitat de bibliòfils que es comuniquen a través de les imatges per demostrar la seva passió pels llibres i la lectura. Els bookstagrammers es consideren el fenomen literari més recent a les xarxes socials gràcies a l'exposició, difusió i creació de clubs de lectura a plataformes com Instagram.
 
Tens Insta? Tria un llibre’ vol que els joves, amb la fusió d’Instagram i els llibres, combinin l’hàbit de la lectura amb les noves tecnologies, fent difusió de les seves lectures a través de la xarxa social més popular entre els joves.
 
El concurs té dues categories: ESO i BATXILLERAT/GRAU MITJÀ. Hi haurà un jurat que serà l’encarregat de seleccionar entre 10 i 20 obres finalistes per cada categoria que posteriorment passaran a votació popular per part dels usuaris de la plataforma Adolescents.cat.
 
Hi haurà 3 premis:
 
1.      El concursant guanyador: 1 eBook + 300€ per a llibres físics + 1 accés a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya. L'institut on estudia el concursant guanyador: 300€ per a llibres físics + Escape Room per a tota la classe.
2.      El concursant guanyador: 200€ per a llibres físics. L'institut on estudia el concursant guanyador: 200€ per a llibres físics + Escape Room per a tota la classe.
3.      El concursant guanyador: 100€ per a llibres físics. L'institut on estudia el concursant guanyador: 100€ per a llibres físics + Escape Room per a tota la classe.
 
Aquesta proposta s’adreça específicament als adolescents, amb l’objectiu d’evitar la pèrdua de lectors en aquesta franja d’edat que desplacen el seu interès cap a altres activitats culturals. Ateses les transformacions que ha viscut la lectura en la nostra societat, amb els canvis de dispositius i l’aparició de les xarxes social amb aquesta campanya es vol incidir en el paper essencial que continua tenint el fet de llegir, un concepte que és fonamental per formar el sentit crític.
 
Els principals objectius són:
 
1.      Oferir a tots els joves de Catalunya d’entre 14 i 18 anys la possibilitat de gaudir d’una experiència creativa.
2.      Promoure i fomentar la lectura entre els joves de 14 a 18 anys.
3.      Crear un vincle d’unió entre lectura i xarxes socials.
4.      Ser presents en els seus canals habituals de comunicació per conèixer els seus hàbits.
5.      Acostar la lectura a través dels seus canals habituals de comunicació.
6.      Impulsar la participació massiva dels estudiants i implicar als instituts.
 
El concurs comença el proper dilluns 6 de maig i finalitza el 17 de maig. Per consultar les bases del concurs i com participar-hi aquí.
 
 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia