Salut

Fotografia

La consellera Vergés destaca a París la riquesa de l'ecosistema biotecnològic a Catalunya

query_builder   15 maig 2019 17:27

event_note Nota de premsa

La consellera Vergés destaca a París la riquesa de l'ecosistema biotecnològic a Catalunya

  • En el marc del MedTech Forum 2019, la conferència més gran de la indústria tecnològica mèdica i de la salut a Europa, Vergés ha subratllat que Catalunya té un dels millors ecosistemes d’innovació centrat en el pacient en l’àmbit de la salut europea
La consellera de Salut durant la seva participació al MedTech Forum 2019

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat avui a París que “el sistema sanitari públic català és un dels millors d’Europa” i ha explicat que aquesta fortalesa es demostra amb els indicadors de qualitat, equitat i eficiència i, també, amb la seva “capacitat d’adaptació i evolució".

En el marc de la MedTech Forum 2019, la conferència més gran de la indústria tecnològica mèdica i de la salut a Europa celebrada avui a la capital francesa, Vergés ha subratllat que "ens dirigim cap a un sistema que centri les noves tecnològies en les necessitats de la població” i ha indicat que es tracta d’un sistema “que ofereix amb orgull una participació ciutadana per redissenyar-lo prioritzant els serveis sanitaris amb major valor”.

En aquest sentit, Vergés ha afirmat que el Departament, juntament amb l’AQuAS, treballa per fer que “el sistema sigui sostenible a través de l’avaluació de noves tecnologies i la implementació de models innovadors de pagament centrats en els resultats dels pacients”, entre els quals, n’ha destacat la contractació pública d’innovació, és a dir, les pràctiques de compra que permeten al sector públic adoptar  solucions innovadores que aporten un valor real al sistema sanitari. La recopilació i l’ús de dades a partir de necessitats i resultats assolits és crucial per mesurar el valor i, finalment, reemborsar-lo.

“Volem la tecnologia però només si està al nostre servei i ho podem aconseguir si definim des del principi les necessitats dels compradors  / pacients. Això és el que estem començant a fer ara”, ha afirmat la consellera i ha posat com a exemple el programa PADRIS, que posa a disposició dels científics les dades sanitàries relacionades per impulsar la recerca, la innovació i l’avaluació en salut.

3  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 140

Fotografia 2

Fotografia 2 267

Fotografia 3

Fotografia 3 312

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia