Direcció General de Comunicació

visita

El Pla estratègic del cos d'Agents Rurals 2019-2024 consolidarà i potenciarà l'operativitat del cos

query_builder   23 maig 2019 14:03

event_note Nota de premsa

El Pla estratègic del cos d'Agents Rurals 2019-2024 consolidarà i potenciarà l'operativitat del cos

  • Té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, dimensionar la plantilla, desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura

  • En els pròxims cinc anys, es preveu crear 300 places noves d’agents i 50 places de personal tècnic i administratiu, aprovar el Reglament d’armes i implementar noves tecnologies, entre altres mesures

  • Les mesures del pla s’han explicat en una reunió de treball que el vice-president Aragonès i la consellera Jordà han mantingut amb el cos d’Agents Rurals
Visita CAR
El Govern aprovarà en les pròximes setmanes el Pla estratègic del cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR), que té per objectiu potenciar el cos i adaptar-lo a les necessitats i reptes actuals, dimensionar la plantilla, desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura per consolidar i potenciar l’operativitat del cos per continuar prestant un servei de qualitat. Entre les mesures que s’implementaran en els pròxims cinc anys, hi ha la creació de 300 places noves d’efectius del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. També es projecta un increment de 50 places de personal tècnic i administratiu, així com el Reglament d’armes, que precisament avui ha sortit a informació pública i que s’ha d’aprovar durant el tercer trimestre d’aquest any. El pla, a més, preveu l’aprovació de la Carta de serveis i del Decret de segona activitat, el desenvolupament del Pla de carrera, la implantació de noves tecnologies com ara els drons o les tablets i la renovació del parc de vehicles i d’embarcacions disponibles, entre altres.
 
Les previsions del Pla estratègic s’han explicat avui durant una visita del vice-president del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, a la seu d’Agents Rurals, a la finca de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda. El vice-president Aragonès i la consellera Jordà han mantingut una reunió de treball amb el director general del Cos d’Agents Rurals, Marc Costa, l’inspector en Cap, Josep Antoni Mur, el director dels serveis territorials del DARP a Barcelona, Josep Pena, la cap del Servei de Coordinació Administrativa, Montse Alcaraz, i els caps de les set àrees regionals de Catalunya.
 
El vice-president Pere Aragonès ha destacat en sortir de la reunió de treball que “el conjunt d’administracions, amb la Generalitat al capdavant, té un deute pendent amb el cos d’Agents Rurals i hi donem resposta amb el Pla estratègic, amb el qual posem la directa per redimensionar el cos i adaptar-lo als reptes i les necessitats actuals”. Aragonès ha posat en valor la tasca dels agents afirmant que “el més important del cos és el capital humà, un capital humà que ha estat fonamental perquè en uns anys de dificultats però d’exigència per part de la ciutadania, han estat els professionals del cos d’Agents Rurals els que, amb el seu sobreesforç, la seva vocació, el seu compromís i la seva feina no només han mantingut el nivell de servei, sinó que l’han millorat. Uns agents que viuen la seva feina amb passió, compromís, vocació i amb la màxima professionalitat”.
 
En el mateix sentit, la consellera Teresa Jordà ha recordat que “els Agents Rurals porten anys desenvolupant una tasca complicada, amb limitacions pressupostàries i de personal, però tot i així han complert i compleixen la seva feina amb professionalitat, compromís i vocació de servei amb el país”. Jordà també ha destacat que “s’ha posat fil a l’agulla a una de les prioritats del Departament d’Agricultura per aquest mandat: el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals”.  I hi ha afegit que “estem a punt de culminar el fil iniciat a l’anterior legislatura per la consellera Meritxell Serret amb la creació de la Direcció General d’Agents Rurals com a estructura única de gestió i coordinació del cos”.
 
El Pla estratègic del cos d’Agents Rurals 2019-2024 proposa una sèrie d’actuacions per revertir les mancances actuals, futures i previsibles a curt termini i planteja solucions amb un horitzó de cinc anys. Per això treballarà amb nou línies estratègiques que tenen l’objectiu de consolidar i potenciar l’operativitat del cos per continuar prestant un servei de qualitat. Les línies principals són l’adequació del dimensionament als reptes actuals, el desplegament de l’estructura de comandament i l’estructuració del model organitzatiu i de gestió dels serveis.

1  

Imatges

Fotografia amb el vicepresident Aragonès i la consellera Jordà

Fotografia amb el vicepresident Aragonès i la consellera Jordà 405

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia