Institut Català de les Dones

Govern

L'Institut Català de les Dones condemna "que un club esportiu recorri a l'ús del cos de les dones per celebrar el seu ascens"

L'ICD farà arribar la seva queixa al Club Esportiu Llançà i a la Federació Catalana de Futbol

query_builder   30 maig 2019 15:14

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones condemna "que un club esportiu recorri a l'ús del cos de les dones per celebrar el seu ascens"

L'ICD farà arribar la seva queixa al Club Esportiu Llançà i a la Federació Catalana de Futbol

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha condemnat que el primer equip de futbol del Club Esportiu Llançà (Girona) hagi celebrat l’ascens a la Segona Divisió catalana amb la contractació d’una dona perquè fes un striptease al vestuari de l’equipament esportiu municipal el passat cap de setmana.
Núria Balada condemna “que un club esportiu recorri a l’ús del cos de les dones per celebrar el seu ascens” i denuncia “la cosificació dels cossos de les dones com una pràctica que vulnera els Drets Humans fonamentals, perquè deshumanitza les dones i les mostra com a objectes que no senten, pensen ni decideixen, posant de manifest una visió masclista, patriarcal i anacrònica que subordina les dones i fomenta la cultura de la violació”.
 
Des de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya es treballa per a la sensibilització i prevenció de les violències masclistes. Núria Balada ha afirmat que “la cosificació del cos de les dones és una forma de violència masclista que hem naturalitzat socialment, però que no per habitual és menys greu que altres formes de violència exercides contra les dones. Banalitzar les violències sexuals desvirtua el treball diari que es realitza des de les institucions públiques i els moviments feministes i l’esforç de totes aquelles persones que volem viure en un món sense violències masclistes”, ha afegit la presidenta de l’ICD.
 
Per Balada, “en moments com els actuals, on el debat sobre les violències sexuals està més vigent que mai, és incomprensible que un club esportiu, que també és un espai educatiu en el qual es treballen valors i models, recorri a l’ús del cos de les dones per celebrar el seu ascens. Els primers equips dels clubs de futbol són un mirall per a molts infants i joves que practiquen aquest esport i és una irresponsabilitat reproduir aquests estereotips i rols”.
 
L’Institut Català de les Dones farà arribar la seva queixa al Club Esportiu Llançà i a la Federació Catalana de Futbol.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia