Economia i Hisenda

El vicepresident Aragonès durant la seva intervenció a les Jornades del Cercle d'Economia

Aragonès: "Cal activar una agenda catalana per la prosperitat on el Govern i les empreses tinguem una responsabilitat compartida"

query_builder   31 maig 2019 19:32

event_note Nota de premsa

Aragonès: "Cal activar una agenda catalana per la prosperitat on el Govern i les empreses tinguem una responsabilitat compartida"

  • Adverteix que, “si volem mantenir la reputació de l’economia catalana, és responsabilitat de tots contribuir-hi, i per això proposo el retorn de les seus socials a Catalunya”
  • Subratlla que “cal recuperar la declaració conjunta de Pedralbes; ens ofereix una oportunitat i l’hem d’aprofitar”
  • Recorda que “hem complert tots els objectius fiscals i, per tant, tenim tota l’autoritat política i moral per reclamar a l’Estat que derogui la intervenció de les finances catalanes”
El vicepresident Aragonès durant la seva intervenció a les Jornades del Cercle d'Economia
El vicepresident Aragonès durant la seva intervenció a les Jornades del Cercle d'Economia
El  vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha subratllat avui la necessitat d’activar “una agenda catalana per la prosperitat” on el Govern de la Generalitat i les empreses “tinguin una responsabilitat compartida”.  Aragonès ha fet aquesta proposta durant la conferència que ha pronunciat avui a Sitges,  en el marc de les 35 Jornades del Cercle d’Economia.
 
Entre els elements més rellevants d’aquesta nova agenda per a la prosperitat, “que ha de permetre lluitar contra les desigualtats i garantir el repartiment d’oportunitats”, Aragonès ha citat la necessitat de millorar la productivitat de les empreses catalanes. “I, aquí la formació, i en especial la formació professional, és essencial”, ha remarcat el vicepresident, qui ha alertat del dèficit que pateixen les empreses catalanes pel que fa als treballadors amb qualificacions tècniques i mitjanes. Aragonès també ha advertit que, en el futur,  els guanys de competitivitat a costa de la devaluació salarial no poden ser la pauta futura de creixement, “ja que sempre hi haurà algú disposat a treballar per menys diners”.
 
 
“L’austeritat és una amenaça per al futur”
 
El vicepresident ha subratllat la necessitat que des del sector públic es faci una aportació més positiva al creixement de l’economia, i ha remarcat que aquest objectiu és incompatible amb les polítiques d’austeritat a llarg termini, “que són una amenaça per al futur”. Amb tot, Aragonès ha posat de relleu que l’any 2018, Catalunya ha complert per primera vegada en un mateix exercici els objectius de dèficit, deute i regla de despesa. “A diferència de l’Estat, que ha incomplert dos dels objectius, Catalunya ha fet la feina”, ha recordat Aragonès. “Per tant, tenim l’autoritat política i moral per reclamar que l’Estat que derogui la intervenció de les finances catalanes. Hem gestionat amb responsabilitat dels finances públiques i ara toca poder-les gestionar també amb llibertat”, ha afegit.
 
Pere Aragonès ha reconegut que una de les assignatures pendents del Govern de la Generalitat en el futur és recuperar els volums d’inversió pública previs a la crisi. “El 2018 la despesa corrent ha arribat a màxims històrics i hem tornat a assolir els nivells previs a la crisi; ara és el moment de tornar a apostar per la inversió”. El vicepresident també ha situat l’Agenda 2030 com a referent de l’acció del Govern en els propers anys: “Cal una aposta real i decidida pel compliment dels objectius de desenvolupament sostenible que impulsa l’Agenda 2030. Ens hi hem de comprometre tots plegats: Govern, empreses i agents socials”
 
 
“L’hora de la política”
 
El vicepresident ha finalitzant la seva intervenció afirmant que “és l’hora de la política, de resoldre políticament el que és un problema polític”, en referència al conflicte entre Catalunya i l’Estat. En aquest sentit, ha assegurat que “una sentència dura no acabarà amb 2 milions d'independentistes”, i, per això, ha remarcat que cal recuperar la declaració conjunta de Pedralbes del 2018. “Cal fer política i tenim un instrument, ens ofereix una oportunitat i l’hem d’aprofitar”, ha dit.
 
El vicepresident Aragonès ha posat en valor la declaració de Pedralbes, la qual “admet que hi ha un conflicte, que aquest conflicte requereix una solució política i que aquesta solució política ha de ser avalada per una àmplia majoria mitjançant un mecanisme democràtic que aporti seguretat jurídica”. Per tot plegat, considera que “és un bon punt de partida”, i ha recordat  que “és l’hora dels grans consensos i les grans majories”.
 
En el seu discurs, el vicepresident Aragonès ha apel·lat també a la responsabilitat “de tots,” Govern i teixit empresarial, per “contribuir i mantenir el prestigi i la reputació de l’economia catalana”. Per això, ha proposat el retorn de les seus socials a Catalunya, “assegurant que, si volem mantenir el prestigi i la reputació de l’economia catalana és responsabilitat de tots contribuir-hi”.
 

2  

Imatges

Fotografia del vicepresident Aragonès durant la seva intervenció

Fotografia del vicepresident Aragonès durant la seva intervenció 1326

Fotografia del vicepresident Aragonès durant la seva intervenció (2)

Fotografia del vicepresident Aragonès durant la seva intervenció (2) 1126

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 64

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia