Territori

Sabadell Merinals

El conseller Calvet lliura les claus dels darrers 44 habitatges de remodelació del barri dels Merinals de Sabadell

query_builder   31 maig 2019 20:08

event_note Nota de premsa

El conseller Calvet lliura les claus dels darrers 44 habitatges de remodelació del barri dels Merinals de Sabadell

  • Amb aquest lliurament, acaba de remodelació del barri, que ha suposat la construcció de 564 habitatges nous per substituir els que tenien deficiències estructurals i una inversió de 60 milions d’euros
Merinals Sabadell
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, i de l’alcalde en funcions de Sabadell, Maties Serracant, ha lliurat avui les claus de 44 habitatges al barri dels Merinals de Sabadell. Amb aquest lliurament es dona per acabada la remodelació del barri que ha suposat la substitució de 564 habitatges que estaven afectats per patologies estructurals. Els pisos han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i finançats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
“Estem molt contents perquè lliurem les claus de 44 habitatges a 44 famílies, 44 projectes de vida”, ha remarcat el conseller Calvet durant l’acte de lliurament. “La Generalitat fa molts anys que treballa en aquest barri i el resultat són els més de 550 habitatges nous que hem fet”, amb una inversió de 60 MEUR. Damià Calvet també ha posat de relleu que “avui acabem aquesta fase de remodelació, però la tasca al barri no s’acaba. Ens queden 170 habitatges que estem analitzant si caldrà construir de nou o rehabilitar”, ha assenyalat.
 
Culmina un procés de  remodelació iniciat l’any 2001
 
Amb aquest lliurament es dona per acabat el procés de remodelació del barri dels Merinals de Sabadell, que va començar l’any 2001 i que  ha suposat la construcció d’un total de 564 habitatges i l’enderroc de 592, corresponents a 16 blocs. Després de lliurar aquesta darrera fase, l’INCASÒL enderrocarà els 2 blocs afectats que resten, amb 70 habitatges en total, i urbanitzarà l’espai alliberat, amb una inversió de 3,3 milions.
 
En total, la inversió de la Generalitat al barri ha estat de 60 milions, dels quals 52,5 s’han destinat a la construcció dels nous blocs, 5,8 milions han estat per urbanitzar el barri i 1,5 milions per als enderrocs.
 
Més de 600 milions d’euros per remodelar 15 barris
 
La Generalitat ha invertit més de 600 milions d’euros al programa de remodelació de barris de la Generalitat  des del seu origen gràcies als quals s’han construït 8.127 habitatges per al reallotjament dels veïns de 15 barris.
 
Actualment, el Govern continua l’activitat de remodelació de barris a Sant Crist, Sant Roc i Peius Gener de Badalona; a Can Garcia de Manlleu; al grup Sant Isidori de Mollerussa; a Ca n’Anglada de Terrassa, i a la Colònia Sedó d’Esparreguera.
 

4  

Imatges

Fotografia

Fotografia 502

Fotografia

Fotografia 586

Fotografia

Fotografia 585

Fotografia

Fotografia

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 284

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia