Direcció General de Comunicació

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya crea una àrea de recerca, coneixements i relacions exteriors

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya crea una àrea de recerca, coneixements i relacions exteriors

query_builder   11 maig 2010 14:03

event_note Nota de premsa

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya crea una àrea de recerca, coneixements i relacions exteriors

 
 
  • El Govern ha aprovat avui el projecte de decret d’estructuració de l’ISPC
  • Aquest organisme forma cada any més de 20.000 professionals dels cossos operatius de seguretat i s’hi imparteixen més de 100.000 hores de formació
 
El Govern ha aprovat avui el Projecte de decret d’estructuració de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), que preveu la creació de l’Àrea de Recerca, Coneixement i Relacions Exteriors. Com a centre de creació i transferència del coneixement del sistema de seguretat pública de Catalunya, l’ISPC té, entre les seves finalitats, promocionar l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat.
 
L’ISPC té el repte de promoure la reflexió i l’estudi de la seguretat sobre temes de seguretat i facilitar l’adaptació dels col·lectius professionals que hi estan vinculats a nous escenaris futurs, amb especial èmfasi al caràcter internacional de la seguretat pública.
 
En aquesta línia, un dels objectius de l’ISPC és esdevenir un referent en l’estudi i la recerca aplicada en temes de seguretat. Les línies de treball de la nova àrea aniran adreçades a avançar en la gestió del coneixement en l’àmbit de la seguretat pública, desenvolupar línies pròpies de recerca, fomentar la innovació i la millora de la qualitat i aplicabilitat del coneixement en seguretat, promoure la investigació en seguretat mitjançant la convocatòria d’ajuts per a la recerca aplicada i establir els eixos de col·laboració amb les universitats i altres centres de recerca.
 
També difondrà la producció científica i la recerca generada en el propi Institut i potenciar i col·laborar en les seves relacions exteriors amb altres centres de formació i recerca, així com amb les organitzacions d’altres col·lectius professionals de la seguretat, tant de la resta de l’Estat com a nivell internacional.
 
Aquesta nova estructura també reforça l’ISPC com a “universitat de la seguretat”, un centre pioner en la formació i recerca per a tots els col·lectius responsables de la seguretat, des dels mossos d’esquadra i les policies locals, fins als bombers, el personal de protecció civil, el personal de seguretat viària, el tècnics penitenciaris, els tècnics de seguretat ambiental, els agents rurals o els formadors de la seguretat privada.
 
El Govern fa un pas més en el compromís de dotar-se dels instruments necessaris per oferir un servei millor a la ciutadania amb les màximes garanties que satisfarem les seves necessitats i expectatives.
 
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya va formar 22.529 professionals dels cossos operatius de seguretat de Catalunya durant el 2009, es van realitzar 111.550 hores de formació i van començar els primers cursos de formadors de la seguretat privada. Aquest any, l’Institut ha ampliat l’oferta educativa al personal de protecció civil, i continua la formació específica a col·lectius com els bombers d’empresa o guaites forestals de la Diputació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia