Economia i Hisenda

Visita al nou Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D que HP a Sant Cugat

Castellanos: "Els canvis disruptius que està generant la 4a revolució industrial exigeixen una estreta col·laboració entre administració, empresa i centres d'investigació"

query_builder   13 juny 2019 17:30

event_note Nota de premsa

Castellanos: "Els canvis disruptius que està generant la 4a revolució industrial exigeixen una estreta col·laboració entre administració, empresa i centres d'investigació"

  • El secretari general del departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda assisteix a la inauguració del nou Centre d’Excel·lència d’Impressió 3D que HP ha instal·lat a Sant Cugat
  • També ha posat el nou edifici com a exemple d’aquest “enfoc col·laboratiu” en el terreny de la impressió 3D i totes les seves aplicacions
Visita al nou Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D que HP a Sant Cugat
Nou Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D que HP a Sant Cugat
El secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, ha assistit avui a la inauguració del nou Centre d’Excel·lència d’Impressió 3D que HP ha instal·lat a Sant Cugat. Durant la seva intervenció, el secretari ha subratllat que “la 4a revolució industrial està generant tota una sèrie de canvis disruptius que no es poden abordar des d’una perspectiva individual, exigeixen una generosa i estreta col·laboració entre les administracions públiques, els centres d’investigació i el conjunt del teixit empresarial”. “Aquest centre d’HP que obre les portes avui a Catalunya n'és un bon exemple” ha afegit.
 
Castellanos ha explicat tres iniciatives que ja s’han impulsat per començar a crear un ecosistema propici pel desenvolupament de la impressió 3D a Catalunya: el Digital Innovation Hub, reconegut per la CE com un hub plenament operatiu; l’única incubadora vertical de 3D d’Europa que està a Catalunya, gràcies al lideratge de Leitat i el consorci de la Zona Franca, que ja ha aconseguit incubar més de 20 empreses d’aquest sector; i la comunitat d’innovació “llavor 3D”, un instrument de govern desenvolupat pel departament d’Empresa i Coneixement, cofinançat amb fons FEDER, que crea un marc de col·laboració per a tots els agents al voltant d’aquest vertical tecnològic.
 
Finalment, el secretari general ha agraït lla confiança de la multinacional en les capacitats del país i les seves institucions, i el compromís social dels treballadors “per ser una font d’atracció de talent”. L’edifici inaugurat avui té una superfície de 14.000 m2 dedicats a la innovació especialitzada en impressió 3D i 4.500 m2 de laboratoris. Compta amb diverses unitats d’investigació i gairebé un centenar d’impressores industrials en 3D, tant de plàstics com de metall, que el converteixen en un dels centres de referència més grans del món.
 
La inauguració també ha comptat amb les intervencions de la presidenta i directora general d’HP Iberia, Helena Herrero, i del vicepresident d’HP i director general mundial del Negoci d’Impressió HP 3D i responsable del Centre Internacional d’HP a Barcelona, Ramon Pastor. A l’acte hi han assistit prop de 200 convidats, incloent-hi autoritats i representants dels sectors econòmics i tecnològics vinculats a la 4a revolució industrial.

2  

Imatges

Fotografia de la visita al nou Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D d'HP a Sant Cugat (1)

Fotografia de la visita al nou Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D d'HP a Sant Cugat (1) 1941

Fotografia de la visita al nou Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D d'HP a Sant Cugat (2)

Fotografia de la visita al nou Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D d'HP a Sant Cugat (2) 1147

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 49

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia