Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

darp

Productes fitosanitaris i transició ecològica

Catalunya acull els experts internacionals en Bones Pràctiques fitosanitàries

query_builder   14 juny 2019 12:18

event_note Nota de premsa

Productes fitosanitaris i transició ecològica

Catalunya acull els experts internacionals en Bones Pràctiques fitosanitàries

Del resultat dels treballs d'aquesta trobada, cal preveure la finalització de noves normes tècniques que probablement seran d’aplicació obligada
DARP
La directora d'Agricultura i Ramaderia ha presidit la reunió d'experts internacionals en Bones Pràctiques fitosanitàries
La seu del Departament d’Agricultura ha acollit avui prop de 60 experts procedents de 15 estats, la majoria dels quals destaquen per la pràctica d’una agricultura tecnificada com és el cas d’Alemanya, Bèlgica, França, Holanda, Dinamarca, Suècia, els Estats Units i el Canadà. La trobada, que ha estat presidida per la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, també ha comptat amb la participació de països amb agricultures emergents com la Xina, Corea, l’Índia i el Brasil.
 
La reunió s’emmarca en els treballs promoguts per l’organització internacional de normalització ISO, destinats a consolidar un ús fiable i segur dels productes fitosanitaris. L’ajustament de les dosis, l’eficiència dels tractaments, la protecció de les persones (treballadors, residents i consumidors) i la màxima prevenció de la contaminació en constitueixen les fites més destacades. Es tracta d’un veritable compromís amb les persones i el medi ambient.
 
Durant la seva estada a Catalunya, el grup d’experts també ha assistit a la realització de proves a l’estació experimental de l’IRTA a Mollerussa amb equips de tractaments d’alta precisió. En aquest àmbit, destaquen els drons per a la detecció remota de plagues i la localització de les aplicacions, que deixen àmplies zones del cultiu sense tractar. També els sistemes intel·ligents de caracterització de l’objectiu a protegir i les tècniques de reducció de la deriva.
 
Del resultat dels treballs, cal preveure la finalització de noves normes tècniques que probablement seran d’aplicació obligatòria. En el cas d’Europa, aquestes normes constitueixen l’instrument bàsic per desplegar la Directiva 2009/128/CE, sobre ús sostenible dels productes fitosanitaris, que, entre altres qüestions, estableix els condicionants per utilitzar els productes fitosanitaris i les mesures de protecció, alhora que regula els tractaments aeris i les inspeccions periòdiques dels equips de tractament.
 
Es tracta sens dubte d’un ferm compromís amb la transició ecològica vers una agricultura que racionalitza al màxim el control de les plagues i limita l’ús dels fitosanitaris als escenaris estrictament necessaris, sempre amb les màximes garanties per a les persones i el medi ambient.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Imatges

Trobada experts en aplicació de fitosanitaris

Trobada experts en aplicació de fitosanitaris 5513

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia